KIRÁLY ZOLTÁN (független)

Full text search

KIRÁLY ZOLTÁN (független)
KIRÁLY ZOLTÁN (független) Bizonyos fokig furcsa helyzetben érzem magam, ugyanis az előbb, amikor Salamon László elnök úr felszólalt, akkor felszólalásából két dolog derült ki számomra: egyfelől, hogy itt mintegy valamiféle kényszer van a tekintetben, hogy csak a Tarnóczky—Rudics-féle javaslatot lehet támogatni és elfogadni, másfelől pedig nem értettem igazán, hogy mire értette azt, hogy az egyéb benyújtott módosító indítványok gyakorlatilag nincsenek összefüggésben a törvény tartalmával, csak éppen ezen címszó alatt terjesztették be a képviselőtársak.
Valahogy úgy néz ki, hogy ezek szerint itt most már nincs értelme vitatkozni, nincs értelme előterjeszteni módosító indítványokat, mert hiszen — ahogy Salamon László mondta — nyilván nem is fogják támogatni, csak az előzetes, illetve az eredeti módosító indítványokat tudják érdemben is, tartalmilag is értékelni. Én mégis megpróbálnám azért két ok miatt: egyfelől azért, mert úgy gondolom, hogy az elfogadható, ha egy eredetileg meghozott törvényhez módosító indítványt nyújtanak be önálló indítványként, a törvény módosítására sor kerül, akkor nyilvánvalóan minden képviselőnek joga és lehetősége az, hogy sokkal szélesebb körűen értelmezze akkor a módosítás lehetőségét, tehát egy törvény esetleges más hibáit is korrigálja, kiegyenlítse, kiegészítse, tehát nemcsak ahhoz az egyetlen módosító indítványhoz lehet ezek szerint kapcsolódni vagy arról tárgyalni, hanem úgy gondolom, akkor érdemes szélesebb körben is végiggondolni, hogy miképpen lehetne javítani a törvényen.
Ennél a törvénynél ez annál is inkább fontos, hiszen korábban számos alkalommal különböző érdekvédelmi szervezetek megnyilvánulásainak — és itt gondolok akár aláírásgyűjtésekre vagy netán tüntetésekre is —, mindenképpen éreztetniük kellett a tisztelt Házzal, hogy e törvény tekintetében éppen az érintettek, az érdekeltek körében nincs igazán teljes elégedettség, nincs igazán egyetértés, tehát ha most sor kerül ennek a törvénynek a módosítására, akkor azok, akik ebben érintettek és érdekeltek, a közalkalmazottak természetesen igénylik, hogy kellőképpen végiggondolhassák — sokkal tágabb értelemben is — a módosítás lehetőségeit, hogy megpróbáljanak korrekciókat alkalmazni.
Azért sem véletlen, hogy így gondolkodnak az érintettek, hiszen azért ez egy körülbelül egymilliós tábor, a közalkalmazottak köre, tehát nem lényegtelen szempont, hogy milyen közérzettel dolgoznak ezek az emberek, a pedagógusok például vagy a különböző költségvetési intézményekben más területen a közalkalmazottak, milyen közérzettel a törvény adta lehetőségek vagy a törvény adta ellentmondások közepette, és ebből fakadóan persze sok-sok feszültségforrás is keletkezik.
Akkor, amikor én a módosító csomagot benyújtottam, amelyet — szeretném elmondani, hogy — kifejezetten az ebben érintett érdekegyeztető vagy érdekvédelmi szervezetek, szakszervezetek döntő többségének egyetértésével és támogatásával, sőt szakmai támogatásával is, akkor többek között az vezérelt bennünket, hogy az alkalmat felhasználva, hogy ne negyedévenként vagy félévenként kelljen újabb Tarnóczky—Rudics-féle két-két vagy egy-egy módosító indítvánnyal törvénymódosítást kezdeményezni, hanem akkor valamelyest átfogóbban lehessen ezeket végiggondolni, és persze még mindig nem teljesen. Tehát alapvetően az volt a cél, és ez figyelembe venné azokat a változásokat is, amelyek bekövetkeztek 1993-ban, jelesen az, hogy itt közben lezajlottak olyan szakszervezeti, üzemi tanácsi választások is, amelyek a szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek legitimációját is jelentették, és hát e tekintetben nyilván a közalkalmazotti körben is sokkal erőteljesebben megjeleníthetők ezeknek az érdekvédelmi szervezeteknek a jogosítványai.
Az a 22 pont, amelyre módosító javaslatom kiterjed, igyekszik részben korrigálni a jelenlegi törvény szövegének hibáit, és ily módon lényegesen tágabb körű annál, mint amit a Tarnóczky—Rudics-féle módosító indítvány tartalmaz. Ugyanakkor kompromisszumos javaslat is, amely azt tekinti fontosnak, hogy a törvény szövege legyen pontosabb, korrektebb, a gyakorlatban alkalmazhatóbb, tehát teremtsen tényleges foglalkoztatási biztonságot, és nyújtson a bérekben is kedvezményt a közalkalmazottaknak. Meggyőződésem, hogy ezeket a módosításokat meg lehet most is valósítani, és csak így lehetünk valóban hasznára az ott dolgozó több mint 1 millió közalkalmazotti munkavállalónak.
Éppen ezért tartottam és tartottuk fontosnak, hogy az érdekegyeztetés intézményeit lényegesen pontosabban, jobban határozza meg a törvény, és azokat a funkciókat is világosabban rögzítse, mint a jelenleg érvényes szabályozás, tehát ezeknek az érdekegyeztetési intézményeknek a funkcióit, másfelől pedig a csomagban javaslatot is szerettünk volna tenni a végkielégítés, a határozott idejű közalkalmazotti jogviszony és a 13. havi illetmény fizetési rendjének, tartalmának pontosítására is, aminek a célja nem más, mint az, hogy a közalkalmazott által vállalt közszolgálatot a jelenleginél jobban megbecsüljük.
Az illetmény-előmeneteli rendszerre vonatkozó táblázat átdolgozása is ezért történt meg a mi javaslatunkban, ennek bevezetését azonban — kompromisszumos javaslatként — ezen formájában csak '95-től javasolnánk. Másrészt a korábbi munkaviszonyok, az alapszabadság és pótszabadságok szabályozási korrekciójával azt kívánjuk biztosítani, hogy az önhibájukon kívül 1992-ben közalkalmazottá minősített munkavállalót e törvényi rend bevezetése miatt ne érje hátrány.
Tisztelt Ház! Én azt is szeretném hozzátenni, hogy nem tudok arról, hogy például az oktatási bizottság vagy más bizottságok tárgyalták volna az általam benyújtott módosító javaslatokat, legalábbis engem nem hívtak meg, semmilyen értesítést nem kaptam, ilyen értelemben — ellentétben azért a Salamon László által elmondottakkal — akár egy ügyrendi javaslatként is kérem, hogy ezek tárgyalása történjék meg, és érdemi álláspontok, illetve érdemi bizottsági állásfoglalások szülessenek mindezekről, mert csak abban az esetben tudok egyáltalán bekapcsolódni a vitába, és bármiféle megmérettetését adni a Tarnóczky—Rudics-féle törvényjavaslatnak is. Köszönöm a figyelmet, elnök úr. (Szórványos taps a bal oldalról.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir