ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 88 igen, 59 nem szavazatot adott, 73-an tartózkodtak; az önálló indítvány nem kapta meg a szükséges többséget.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk a már korábban 13766-os számon benyújtott, a pénzintézetekről és a pénzintézeti tevékenységről szóló 1991. évi LXIX. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatának kivételes eljárásban történő sürgős megtárgyalását kérte.
Ugyancsak a Kormány kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a számvitelről szóló 1991. évi XVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát 14196-os számon.
Annak érdekében, hogy a képviselői frakciók kialakíthassák álláspontjukat a kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalásról, a holnapi napon határoz az Országgyűlés.
Szintén a Kormány, kivételes és sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankról szóló 1991. évi LX. törvény és a központi költségvetés gazdálkodása egyes szabályainak módosításáról rendelkező törvényjavaslatát 14339-es számon.
A házbizottság rendkívüli ülésén létrejött megállapodás alapján a frakcióálláspontok kialakítása érdekében erről jövő heti ülésén határoz az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy a Kormány benyújtotta a Magyar Köztársaságban élő szlovén nemzeti kisebbség és a Szlovén Köztársaságban élő magyar nemzeti közösség különjogainak biztosításáról aláírt egyezmény megerősítését indítványozó határozati javaslatot 14009-es számon.
Bejelentem továbbá, hogy Mózes Mihály képviselőtársunk önálló indítványt nyújtott be az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítására 14609-es számon.
Szabó Lukács képviselőtársunk, a Magyar Igazság és Élet Pártjából, önálló indítványt nyújtott be a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló, többször módosított 1989. évi XXXIII. törvény módosítására 14441-es számon.
Horváth Lajos képviselőtársunk ugyancsak a Magyar Igazság és Élet Pártjából önálló indítványt nyújtott be a következő címmel: Országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozása Göncz Árpád köztársasági elnök La Stampa című olasz napilapnak adott interjújának megvizsgálására a 14623-as számon.
Tamás Gáspár Miklós képviselőtársunk, a Szabad Demokraták Szövetségéből, önálló indítványt nyújtott be: Zárt ülés tartásának elrendeléséről az Országgyűlés elnökének felkérésére a legfőbb ügyész által végzett tényfeltáró vizsgálatról szóló jelentés ismertetése céljából címmel 14 654-es számon.
A képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről jövő heti ülésén határoz az Országgyűlés.
Bejelentés: Szabad György az Országgyűlés elnöke

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir