FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! A privatizációs folyamat felgyorsulásával egyre nagyobb teher hárul a földhivatalokra. Vidéken a kárpótlással kapcsolatos földtulajdonszerzést, Budapesten pedig a bérlakások eladását előzi meg, illetve követi egy jogi procedúra, amelyben megkerülhetetlen szerepük van a földhivataloknak.
Mint budapesti képviselőt, választókörzetemben egyre gyakrabban keresnek fel panaszos állampolgárok. Azt panaszolják az erzsébetvárosiak, hogy a kerületi önkormányzattól olyan felvilágosítást kaptak: azért lassú az ügyintézés, mert a bérlakások eladásának egyik legfőbb gátja a fővárosi kerületek földhivatalában felhalmozódott 250000 elintézetlen ügy. A jövőre hatályba lépő bérlakástörvény várhatóan megsokszorozza a földhivatalra nehezedő terheket.
Ezért kérdezem a miniszter urat, milyen lépéseket kíván tenni a kormányzat annak érdekében, hogy a földhivataloknál gyorsabbá váljon az ügyintézés.
Felkészült-e a tárca Budapesten és azokban a körzetekben, ahol nagyobb számú bérlakás eladása várható 1994-ben, a megnövekedő feladatok ellátására?
És végül: mikorra várható a felhalmozódott, elintézetlen ügyek rendezése, illetve az, hogy a földhivatalokhoz forduló állampolgárok ügyét a törvényben előírt határidőn belül elintézzék. Várom a miniszter úr válaszát.Dr. Weszelovszky Zoltán tapsol.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir