HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Államtitkár Asszony, a válaszát. Meg kell mondjam, hogy hasonló jellegű válaszok már rendelkezésünkre álltak eddig is a nagyon kiterjedt levelezés kapcsán. És elmondtam azt is, hogy az önkormányzat, sőt azt megelőzően a városi tanácsok évek óta tárgyalnak, tárgyalnak, de döntési joguk nincs. Akinek döntési joga van, az meg nem tárgyal.
A válaszból továbbra sem tudtuk meg, hogy akarja-e a tulajdonos magyar állam hasznosítani valamilyen formában ezt a vagyontárgyat. Konkrétan mit tesz annak érdekében, hogy érvényesüljön ez az akarata? Ki akarja-e használni a magyar állam azt a lehetőséget, amit ez a kastély ad? És ez a lehetőség most áll fenn. Ez a kastély, ez a lehetőség nem vár a műemléktörvény megszavazására, és nem lesz lehetőségünk később. Igenis, tőkeerős vállalkozók jelentkeznek, de mint elmondtam, nem hajlandók kilincselni egyik hivataltól a másikig. Mert most sem derült az ki, hogy ki az az egy személy, aki dönthet a kastély hasznosítását illetően.
Az ön válaszából, tisztelt államtitkár asszony, egy dologra lehet nagy valószínűséggel számítani: marad minden a régiben, még évekig az állami költségvetés pénzéből — egyre kevesebb pénzből toldozgatni-foldozgatni fogják ezt az üresen álló barokk kastélyt. Az edelényiek pedig nézik, nézik, hogy megint egy lehetőség hogy megy el mellettük.
Tudom, nem ez az utolsó, van még lehetőségük a felemelkedésre, de erre, sajnos, még egy kicsit várniuk kell. Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni a választ. (Taps az SZDSZ soraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir