GAÁL GYULA (SZDSZ)

Full text search

GAÁL GYULA (SZDSZ)
GAÁL GYULA (SZDSZ) Valóban, ez az egy perc tíz másodperc szükségessé tette, hogy elnök úr közbeszóljon — akkor még további egy perc tíz másodpercet kérek szépen, talán nem fog összedőlni ettől a költségvetés intézményrendszere.
Azt szeretném még kiemelni, hogy a Kormány a törvényes előírásai ellenére, az államháztartás előírásai ellenére nem nyújtotta be az Állami Vagyonkezelő Részvénytársaság elszámolását, és most pénteken, három nappal ezelőtt kaptuk meg az Állami Vagyonügynökségről szóló beszámolót. Ennek a két beszámolónak a hiánya azt jelenti, hogy a Kormány az államháztartási törvénnyel ellentétesen — és ezt újból hangsúlyoznom kell — nem számolt el az állam vállalkozói vagyonával. Mindegy, hogy a költségvetési törvény keretén belül vagy azzal párhuzamosan, megtehette volna. Nem ez a probléma, hanem az, hogy nincs előttünk az állam vállalkozói vagyonára vonatkozó beszámoló, és nem tudom, hogy hogyan lehet úgy jóváhagyást vagy felmentést adni egy kormányzat gazdasági működésére, hogyha a legnagyobb tételekkel — a több ezer milliárd forintos állami vagyonnal — nem tud elszámolni a kormányzat. Hiányzik tehát a vagyonmérleg.
Azt hiszem, hogy azok alapján, amit elmondtam — és tovább most már tényleg nem szaporítva a szót —, bőven elégséges indokot mondtam annak alátámasztására, hogy miért tekintjük úgy, hogy a kormányzat 1992-es gazdálkodása nem felel meg sem a gazdaságpolitikai elvárásainknak, sem a költségvetés intézményrendszere terén történt reform kívánalmainak, sem pedig a törvényesség alapvető kritériumainak.
Ezért a Szabad Demokraták Szövetsége ezt az elszámolást nem tudja elfogadni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
(17.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir