KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KERTÉSZ ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint a térségben lakó egyik képviselő kívánok a témához hozzászólni.
A környezetvédelmi bizottság részletes szakmai indoklást adott. Úgy gondolom, hogy ez az újabb halasztó időpont veszélyezteti a térséget, és eddig is, az elmúlt három év alatt is tulajdonképpen ezt tapasztaltuk, hogy állandó időzavarban voltunk, újabb és újabb időeltolást, határidő-módosítást kért a Kormány.
Természetesen mindenki számára nyilvánvaló, hogy a legkedvezőbb megoldás az eredeti állapot helyreállítása lenne, de azt hiszem, hogy erre elég kevés már az esély. Úgy gondolom, inkább célszerű a jelenlegi helyzetből kiindulva a lehetséges minél előbbi megoldást megtalálni. Ebbe azonban célszerű lenne bevonni a térségben lakó képviselőket, az ott dolgozó polgármestereket, valamint a megyei környezetvédelmi és területfejlesztési bizottságot is.
Tulajdonképpen szükség van mindenképpen a külső döntő fórumra, így az Európai Közösség szakértőire is és a hágai bíróságra is, hisz ez természetes, hogy egy igazán szakmailag megalapozott, semleges döntést csak külső szakértők hoznak. Azt gondolom, a probléma abban van csak, hogy ez a bizottság még fel sem állt, tehát leghamarabb december közepére várható a javaslatuk, valamint hogy a hágai bíróság döntése is csak sok év múlva várható.
A korábban elmondottak a bizottsági vélemény alapján: én ezzel ellentétes megoldást javaslok. Mi nem támogatjuk ezt az újabb halasztást, időpont-eltolódást. Ugyanis az ott lakó polgármesterek, a megyei közgyűlés bizottsága azt várja, állásfoglalásban keresett meg bennünket, hogy minél előbb minél gyorsabb döntést kell hoznunk, hisz a vegetációs időszak kezdetére, márciusra mindenképpen megnyugtató és biztonságos vízpótlást kell megoldanunk.
(16.40)
Erre azonban csak úgy van remény, hogyha a bizottság, az Európai Közösség szakmai bizottsága megfelelő időben megteszi az ajánlását, az újabb határidő-módosítások azonban ezt a kérdést veszélyeztetik, és így nem látom biztosítottnak, hogy márciusra, tehát a vegetációs időszak kezdetére megfelelő, biztonságos vízpótlásban tud az Országgyűlés dönteni, tehát nem támogatjuk a jelenlegi határozati javaslatot. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir