KÓRÓDI MÁRIA, DR. az önkormányzati bizottság kisebbségi véleményének előadója:

Full text search

KÓRÓDI MÁRIA, DR. az önkormányzati bizottság kisebbségi véleményének előadója:
KÓRÓDI MÁRIA, DR. az önkormányzati bizottság kisebbségi véleményének előadója: Ez való igaz, Elnök Úr, köszönöm szépen. Én a bizottságban elhangzottakat ismertetem — ez a jegyzőkönyvből ellenőrizhető —, csak rákapcsoltam arra, amit a miniszter úr is mondott… (Derültség.) …, úgyhogy elnézését kérem.
De a bizottsági ülésen a foglalkoztatáspolitika kérdésköre és a munkanélküliség kezelése jelentős súllyal felmerült a céltámogatásokkal összefüggésben. Ezt szeretném ismertetni, már csak nagyon röviden.
Tehát azt nem veszik figyelembe a céltámogatási rendszer további alakításánál, hogy azokhoz az összegekhez, amelyeket az önkormányzatok céltámogatásként megkapnak, az önkormányzat területén élő polgárok még ugyanolyan nagyságrendű összeget tesznek hozzá. Tehát ha a céltámogatásnál 4 milliárd forintot kapnak az önkormányzatok, ez 8 milliárd forintnyi beruházást jelent, hiszen ahhoz, hogy az önkormányzatok ezt az összeget megkaphassák, a saját erőt biztosítani kell, és ez a lakosság befizetéseiből áll. Tehát ha ezt a rendszert komolyan hozzákapcsolnák a foglalkoztatáspolitikai kérdéskör rendezéséhez, akkor az láthatóvá válna, hogy itt nagyon sok munkahelyet lehetne teremteni, és ráadásul azokat a szociális feszültségeket, amiket majd úgyszintén az önkormányzatoknak kell megoldani, ezeket az önkormányzatok és a költségvetés nem görgetnék maguk előtt tovább, hanem ebben a kérdéskörben is elősegítené a feloldásukat.
Éppen ezért az ebben a három kérdéskörben elfoglalt álláspontja miatt a kisebbség megállapította, hogy ez az előterjesztés sem a törvényességi, sem az ésszerűségi, sem a célszerűségi szempontoknak nem felel meg, és ezért az általános vitára való alkalmasságot nem tudta támogatni. Köszönöm a figyelmüket.Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir