BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)

Full text search

BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)
BÜKY DOROTTYA (SZDSZ) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Itt, a parlamenti papírhegyek között, a lakótelepeken és a belvárosi kapualjakban itt-ott lerakott, visszaválthatatlan üveghegyek között, a falvak határában, az erdőszélre hordott, egyre magasabb szeméthegyek között, akkor is fel kellene figyelnünk a hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás problémáira, ha a sajtó nem írna erről nap mint nap.
Pedig mindennek jó része újrahasznosítható lenne, megfelelő technológiák és megfelelő szemlélet segítségével. (Általános zaj. — Az elnök poharát kocogtatva kér csendet.) Ráadásul szelektív gyűjtés esetén 30%-kal csökkenhetne a kommunális szemét s ezzel együtt az elhelyezési gondok is.
Szeretnénk megkérdezni öntől, mit gondol minderről, a papírgyűjtésről, a MÉH feladatáról, a papír újrafelhasználásáról, a szelektív hulladékgyűjtésről, öszszefoglalóan tehát, milyen hulladékgazdálkodási koncepciója van ma a Magyar Köztársaság környezetvédelmi tárcájának?
És még egy kérdés: tudjuk, hogy a környezetvédelmi tárca újrapapírt, azaz másodlagosan felhasznált papírt használ mindennapos gyakorlatában. Milyen lépéseket tett ön azért, hogy a többi szakágazatban és a Parlamentben is hasonlóképpen járjanak el? Várjuk válaszát! (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir