HALDA ALÍZ (SZDSZ)

Full text search

HALDA ALÍZ (SZDSZ)
HALDA ALÍZ (SZDSZ) Tisztelt Államtitkár Asszony! Őszintén remélem, hogy nem tekinti barátságtalan lépésnek, ha nem fogadjuk el a válaszát. Nem szántuk annak. Sőt, én titokban azt remélem, hogy egyet is ért velünk, tudniillik nekünk a bizottságban is, meg egyébként is, az a tapasztalatunk, hogy mind az államtitkár asszony, mind a miniszter úr elkötelezett híve a környezetvédelemnek, a környezetvédelmet pedig az szolgálja, ha ez az állapot, ami most van, nem marad így.
Azt, hogy a tárca gondolkodik azon, hogy mit kellene tenni, bizonyítja az az anyag, vagy bizonyítani látszik, amit megkaptunk most egy fél órával ezelőtt, pontosabban 2 órakor, amikor is itt az asztalomon találtam. Ezt átnézni, vagy erre válaszolni nincsen módunk.
Az megnyugtatónak látszik, hogy átgondolják ezeket a dolgokat, de azt gondoljuk, hogy gyakorlatiasabban kellene ehhez a kérdéshez hozzállni, mert a feladatok így teljességgel megoldhatatlanok. Nem gondoljuk azt, hogy a tárcának kellene átvenni a MÉH szerepét, vagy hogy a tárcának kellene kisvállalkozásokat szervezni, de minden körülmények között oda kellene hatni a gazdasági ösztönzőkkel, a jogi út kitaposásával vagy kiharcolásával, bizonyos pénzügyi eszközökkel és sok egyéb szemléletváltoztató módszerrel, eleven, színes propagandával is, hogy a helyzet ezen a területen Magyarországon megváltozzon.
Az erre való készséget érezzük kevésnek. Talán együtt kellene működni a fővárossal is, ahol tudomásunk szerint most megpróbálnak gyakorlatilag tenni valamit, most egyeztetik a koncepcióikat a kerületekkel. Egy biztos: a lakosságot sokkal jobban irritálja ennek a kérdésnek a rendezetlensége, egyáltalában a környezetvédelem jelenlegi állapota, mint ahogy azt az ember amúgy gondolná, vagy mint ahogy például időnként a hatóságokat. Tehát én úgy gondolom, hogy sokkal idegesebbek a környezeti ártalmaktól, sokkal jobban fáj a szívük az elpusztult zöldövezetekért, mint egyes önkormányzatoknak, és sokkal nagyobb a hajlamuk a takarékosságra is.
Tehát mindezeknek az elősegítésében a tárcának, én azt hiszem, hogy egyszerűen erélyesebben, célravezetőbben és hatékonyabban kellene föllépni. Ebben az anyagban, amelyet itt átlapozni volt csak időm, úgy kezdődnek a bekezdések, hogy "meg kell állapítani, el kell érni, törekedni kell a hasznosítási és viszszaforgatási eljárások…" és így tovább.
Tehát ez kétségkívül így van, de valamelyest szeretnénk, ha eredményesebbek volnának, vagy eredményre vezetnének ezek a lépések, és ennek reményében kérem azt, hogy tartsuk a kérdést napirenden, és a választ ne fogadjuk el. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir