SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter:
SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársam! Tisztelt Ház! Nagy örömmel jelentem, hogy a kérdés beérkezése és a válasz megadása között történt valami: a Kormány a múlt heti ülésén megtárgyalta a vidéki bankhálózatról szóló előterjesztést és elhatározta, hogy azt a takarékszövetkezetek integrációjával megvalósítja. Az integrációt az állam a közös intézményvédelmi alaphoz történő hozzájárulással és azzal támogatja, hogy a takarékszövetkezetek konszolidációját az intézményvédelmi alapon keresztül valósítja meg. Ezen túl az integrációt összefogó bank, a takarékbank feltőkésítésében is részt vesz az állam. Ezen a bázison létrejönnek azok a feltételek, amelyek révén a vidéki bankhálózat korszerű pénzintézeti szolgáltatásokkal állhat a vidéki lakosság, a vállalkozások és az önkormányzatok rendelkezésére. A vidék megtakarításai, a finanszírozási igényekhez igazodóan, vidéken hasznosulhatnak, a falusi, vidéki vállalkozókhoz szervezetten juthatnak el azok a támogatási lehetőségek, amelyek a vidék fejlődését szolgálják.
A takarékszövetkezetek kiterjedt fiókhálózata — 1800 fiók — lehetővé teszi, hogy a falun élők jelentős része a pénzügyi szolgáltatásokat helyben vegye igénybe. A vidéki hálózat fő hitelezési tevékenységi területe a folyó finanszírozás biztosítása, illetve kisebb összegű beruházások pénzügyi hátterének biztosítása.
A vidéki bankhálózat alapját képező integrációs szerződés aláírására ezen a héten, holnap — szerdán — kerül sor. Előzetes információim szerint a takarékszövetkezetek túlnyomó többsége csatlakozik a Kormány által elfogadott határozat szerinti integrációhoz. Kérem válaszom tudomásulvételét. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir