DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az késztetett szóra, hogy itt ilyen nehezen tudják a pluralizmus és a tolerancia tiszteletében tudomásul venni a tisztelt Ház szavazásban érvényre juttatott döntését. Ez a döntés, ami létrejött, nem a vak véletlen folytán jött létre, hanem annak a következménye, amit ez a javaslat 1990-től napjainkig ellentmondásaiban egymásra halmozott.
Ha emlékeznek, 1990-ben e tárgyban, itt a plenáris ülésen mondott észrevételemre, hogy a sörivóknak is ombudsmant fogunk választani. (Zaj, derültség.) Kérem, könnyen lehet, hogy a Parlament attól félt, hogy ebben a mederben, ahogy haladunk, tényleg a sörivóknak is ombudsmant kell választani. (Zaj. — Közbeszólások: Nagyon helyes! — Dr. Páris András: Nem lesz meg!)
Ahhoz, hogy a választás e két fontos területre létrejöhessen, bele kell tenni a törvényjavaslatba annak a biztosítékát, hogy az ombudsmanok száma nem burjánzik túl. (Zaj a bal oldalon. — Fodor Tamás: Lehet, hogy még szükséges lesz! — Dr. Géczi József Alajos: Még meg sincs!) Hisz érdekes módon, a sörivókon túl felmerülhetne például a magyarság védelmét szolgáló ombudsman létrehozása is, hiszen a közeli napokban törték le… (Zaj a bal oldalon. — Horváth Vilmos: Már megválasztottuk!) …törték le… (Zaj, mozgás.) …tessék egy kicsikét figyelni! (Derültség, zaj.) A közeli napokban törték le a millenniumi sorból első királyunk, Szent István koronájáról a keresztet. Tehát kérem szépen, szárnyas angyalkák a címer körül, Szent István koronájáról letörni a keresztet, most már tényleg úgy néz ki, mint a Kis János által javasolt svájcisapka… (Derültség, zaj.) …, úgyhogy ajánlom restaurátorainknak, hogy ezt minél hamarabb hozzák rendbe. (Közbeszólás a bal oldalról: Miről beszél?) Azonkívül törvényt hoztunk az önkényuralom jelvényeinek eltörléséről… (Zaj, mozgás a bal oldalon. — Horváth Vilmos: A tárgyra!) Parancsol, képviselő úr?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir