MÓZS JÓZSEF (KDNP)

Full text search

MÓZS JÓZSEF (KDNP)
MÓZS JÓZSEF (KDNP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Szintén nem kívánom bő lére ereszteni a kérdést. A Velencei-tóval kapcsolatos a kérdésem, illetve a Velencei-tavi Intéző Bizottsággal, mint olyannal. Ezen utóbbi egy sajátos szervezet volt, amely a rendszerváltozás következtében összetételének legitimitását elvesztette. Tulajdonképpen nincsen már Velencei-tavi Intéző Bizottság, csupán az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium szervezetébe tartozó Velencei-tavi Intéző Bizottsági Titkárság, amiről lehet beszélni, és ami funkcionál.
Égetően hiányzik egy legitim testület, amely a helyi és országos idegenforgalmi, természetvédelmi érdekeket koordinálja, összehangolja, és a helyileg illetékes döntéseket meghozza. Természetesen a mai törvényi környezetnek megfelelően, elsősorban az önkormányzati törvény szellemének megfelelően.
Van egy kezdeményezés egy társadalmi szervezet részéről ott a Velencei-tó környezetében, ami a Velencei-tavi Regionális Tanács létrehozását célozza meg. Köztudottan a Balatonon, a Balaton térségében már létezik egy hasonló.
A kezdeményezők állítják, hogy öt minisztérium támogatásával kormány-előterjesztés fogja létrehozni a Velencei-tavi Regionális Tanácsot. Ez az öt tárca értelemszerűen a Környezetvédelmi, Közlekedési és Vízügyi, Ipari és Kereskedelmi Minisztérium — amely a pillanatnyi állapotnak a gazdája —, illetve a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium. Tehát létre fogja hozni állítólag ez az öt minisztérium kormány-előterjesztéssel a jogutódot, méghozzá hamarosan.
Tisztelettel kérdezném a miniszter úrtól, hogy támogatja-e ő ezt a koncepciót, ami a regionális tanács létrehozására irányul, illetve ha nem, akkor hogy gondolják a minisztériumban a Velencei-tavi Intéző Bizottság jövőjét, lévén, hogy nekünk, akik ott vagyunk, az a fontos, hogy minél előbb egy legitim testület jöjjön létre, amely a fent vázolt feladatokat el tudja látni, és a közeledő költségvetési vitánál már ennek a testületnek az érdekében tudjunk szót emelni, amennyiben szükséges. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir