KUNCZE GÁBOR, a Szabad Demokraták Szövetsége frakcióvezetője:

Full text search

KUNCZE GÁBOR, a Szabad Demokraták Szövetsége frakcióvezetője:
KUNCZE GÁBOR, a Szabad Demokraták Szövetsége frakcióvezetője: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Hogy a nyilvánosságnak — ezen belül a televíziós közvetítésnek — milyen szerepe van, milyen fontossága van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Csépe Béla képviselőtársam mindezt tegnap este 7 órakor is elmondhatta volna, mint ahogy mások egyébként elmondták… (Taps az ellenzék soraiban.) De vagy mostanra sikerült gondolatait megérlelni, vagy pedig ragaszkodik ahhoz, hogy a televíziós közvetítés alatt beszélhessen. Én kénytelen vagyok megismételni azt, amit tegnap elmondtam.
Az interpelláció nemcsak a Kormány ellenőrzésének, hanem a közvélemény tájékoztatásának is fontos eszköze. Az interpellációk rendszeresen a televízió nyilvánossága előtt hangzanak el. Ez az időszak, amit tegnap egy képviselői javaslatra este 5 és 7 között beiktattunk, nem biztosította a televízió nyilvánosságát. Ezért azok a képviselők, akik ekkor mondták el interpellációjukat, hátrányos helyzetbe kerültek azokkal szemben, akik a televíziós közvetítés alatt mondhatják el.
Csépe Béla képviselőtársam nagyon jól tudja, hogy a házbizottság ülésén rendszeresen előfordul, hogy a televíziós közvetítés idejére összpontosítjuk bizonyos kérdések, fontos kérdések tárgyalását.
(9.10)
Ezért került mára a III/III-as, ügynökökkel foglalkozó törvényjavaslat tárgyalása, ma délelőttre, amikor televíziós közvetítés van, és ezért kerül mondjuk a költségvetés tárgyalása este 8 órára, amikor nincs televíziós közvetítés, mert a kormánykoalíció ilyen fontossági sorrendet állított fel ezeknek a kérdéseknek a megtárgyalásánál.
Azonkívül, hogy azok a képviselők, akik annak ellenére elmondták az interpellációjukat, hogy nincsen televíziós közvetítés, nem érheti vád azokat, akik valamilyen okból — például ebből az okból — más időpontra halasztották ugyanezt. Megismétlem, amit tegnap mondtam: megfelelő időben el fogják mondani az interpellációjukat. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir