G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő:

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő:
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) előterjesztő: Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! A kérdéssel kapcsolatban az előterjesztésben és a vita során álláspontomat már részletesen ismertettem. Kértük többen is, hogy az ügynek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak, legalább annyit, amennyiért a választásokon küzdöttünk mindannyian. De a megfelelő nyilvánosság ezúttal elmaradt.
A sors úgy akarta, hogy ezen a napon két témában szólalhattam fel. Kora délután a létgondokkal küszködő falvak, a vidék-Magyarország bajairól, segélykérésről szóltam, s igen jókat derült a Ház, különös tekintettel az államtitkár úr kádárista cinizmusára. (Zaj, felzúdulás.)
(19.30)
Most itt állunk egy több százmilliós üzlettel szemben, ahol egyértelmű, hogy a Parlament legkisebb százalékkal bejutott pártja … (Tirts Tamás: Azok a kereszténydemokraták!) …jóval nagyobb ingatlanhoz jutott, és értékesítette azt, mint amennyi a választások alapján vagy taglétszáma alapján is megillette volna. (Általános zaj.)
Kérem önöket, hogy most itt a százmilliók felett is ugyanúgy derüljenek, mint a sanyarú helyzetű falvak sorsán. S e derültség közepette nyomják meg lelkiismeretük szerint a megfelelő gombot.
A benyújtott módosító indítvánnyal kapcsolatosan… (Folyamatos zaj. Az elnök csenget.) …ha figyelnek, akkor elmondom… (Felzúdulás.) …, hogy a lényegen nem változtat a módosítás. Én a magam részéről támogatom, hisz a kérdés elbírálásában az lenne az elsődleges szempont, hogy a vizsgálóbizottság felálljon. Tehát a lényeg az, hogy az üggyel kapcsolatosan a vizsgálat meginduljon. Ezért én a magam részéről támogatom.
Végezetül: tudjuk mindannyian, hogy ez a Ház több mint 60%-ban olyan képviselőkből áll, akiket a FIDESZ agyagba akart döngölni. A mostani szavazással erre a kapcsolatra is fény derül. Köszönöm. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir