KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) A kérdés címét illetően helyreigazítással kívánok élni, mivel én így adtam be: Mit kíván tenni a Kormány az önhibájukon kívül reménytelen helyezetbe jutott adósok megsegítésére?
Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Urak! Tudott dolog, hogy az 1990. évi CIV. törvény szabadárassá tette a kamatokat és lehetővé tette, hogy az OTP egyoldalú levélbeli értesítés révén emelhesse fel azokat. Ezzel az OTP önkényének szolgáltatták ki az adósokat és így súlyosan sértették meg jogos érdekeiket.
A kölcsön-visszafizetési határidők lerövidítésével és a kamatok megemelésével sok tízezer forintos kárt okoztak az egyes adósoknak, és külön is sújtja mindez azokat, akik időközben munkanélküliek lettek és így önhibájukon kívül jutottak a fizetésképtelenség állapotába.
Az utóbbiaknak a létfenntartás is alig leküzdhető gond és nem elég, hogy naponként kell megharcolniuk a létért, a tetejébe még a peres eljárások özönét kell elszenvedniük.
(14.30)
Mindez ma már alig figyelmen kívül hagyható társadalmi probléma, minthogy a Kádár-korszak egyik legfőbb jellegzetessége a lakosság nagyarányú hitelfelvétele, azaz a társadalom roppant mértékű eladósodása volt, és így évtizedek óta köznapi figura, ha úgy tetszik, társadalmi típus a kisebb-nagyobb hitelek viszszafizetéséért gürcölő állampolgár, az adós.
Kérdezem hát miniszter urakat: mit szándékoznak a fentiekben említett, súlyos körülmények közé jutott állampolgárok védelmére, legalábbis helyzetük enyhítésére tenni?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir