ELNÖK(Szabad György)

Full text search

ELNÖK(Szabad György)
ELNÖK(Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Ismételten felkérem a frakciókat, hogy mérlegeljék: mi az, ami napirend előtti felszólalást indokol, s mi az, ami interpellációs keretben indokolt, hogy elhangozzék.
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a gazdasági és az emberi jogi bizottságnak.
A helyi bíróság létesítéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságnak.
A gazdasági kamarákról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, a mezőgazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Duna egyoldalú elterelése következtében szükséges cselekvési programról szóló országgyűlési határozat módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom a környezetvédelmi és a dunai vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottságnak.
Bejelentem továbbá, hogy a rendőrségi törvényt — a múltkor ismertetetteken kívül — a bizottság kérésére kiadom az emberi jogi bizottságnak is.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk tervezett programját.
Először a tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosításáról rendelkező javaslat általános vitáját kezdjük meg.
Ezt követi a büntető jogszabályok módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának folytatása.
Felhívom valamennyi képviselőtársam, és különös súllyal a frakcióvezetők tisztelt figyelmét, hogy az ebédszünetet követően, a szokásos időpontban, 14 órától kerül sor — a Ház határozatképességétől függően — az interpellációk és kérdések elmondására. A felgyűlt nagyszámú interpellációval és kérdéssel csak a határozatképesség esetén tud megbirkózni a Ház. Kérem tehát, hogy mindenki saját személyét és frakcióját illetően hathatósan támogassa ezt a határozatképesség biztosításával.
Ezt követi a HM Radar Rádiótechnikai Részvénytársaságot terhelő haditechnikai műszaki fejlesztésekre adott juttatások visszafizetésével kapcsolatos engedményt indítványozó országgyűlési határozati javaslat vitája és határozathozatala.
Ezután a Magyar Köztársaság által aláírt, a plasztik robbanóanyagok megjelenéséről és azok felderítéséről létrehozott egyezmény megerősítését indítványozó határozati javaslat vitája és határozathozatala.
Ezt követi a Magyar Köztársaság és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás tagállamai között aláírt szabadkereskedelmi megállapodás kihirdetését indítványozó törvényjavaslat, valamint a külföldiek beutazását, magyarországi tartózkodását és bevándorlását szabályozó törvényjavaslat határozathozatala. Tehát a határozathozatal délután folyamatosan biztosítandó!
Majd a büntető jogszabályok módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk.
Végül az Országgyűlés Házszabályainak módosítását indítványozó határozati javaslat, és a hozzá kapcsolódó módosítása a jogalkotási törvénynek kerül együttes általános vitára, majd a vita lezárására.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir