ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! További képviselőtársaimnak nyilván az interpellációs kérdéskörben jelent meg a neve nagy számban. Felteszem a kérdést: fenntartják-e felszólalási igényüket? Amennyiben nem — ami információt most nyújtani tudtam, elmondtam —, kérem, hogy jelezzék, ha elállnak további felszólalásuktól az interpellációs kérdéskörben! (Senki sem jelentkezik.) Nem állnak el.
Határozathozatal következik. Megkérdezem a Házat, kíván-e valaki most az interpellációs kérdéskörben — ennek szabályozása, interpellációs nap megtartása, az elhangzottak kommentálása érdekében — felszólalni. Aki amellett van, hogy az interpellációs kérdések vitáját most rekesszük be, és az esetleges problémákat az ügyrendi bizottsághoz utaljuk, az igennel szavaz. Tehát a berekesztés mellett… Aki azt kívánja, hogy… (Dr. Torgyán József: Nem, elnök úr! Ügyrendi észrevétel! — Zaj.) …azt kívánja… Kérem, egy pillanatig! Szavazást rendeltem el.
Aki azt kívánja, hogy most az interpelláció ügyrendi és egyéb vonatkozásaival ne foglalkozzunk, az nemmel szavaz. Most kérem állásfoglalásukat… (Felzúdulás. — Közbeszólás balról: Nem jó! — Dr. Kónya Imre: Nem jól tette fel a kérdést!) …határozathozatal tekintetében. (Folyamatos zaj.) Nem volt világos a kérdésfeltevés? (Közfelkiáltás: Nem!)
Tehát, aki az interpellációs kérdéskörben nem kíván ügyrendi vitát most, az. (Közbekiáltások: Nem! — Zaj.) Tessék? (Derültség.) A nemet kérik.
Tehát, aki nem kíván az ügyrendi kérdésben, interpellációs kérdéskörben ügyrendi vitát, az nemmel szavaz; aki további vitát kíván, az igennel szavaz. Most kérem szavazatukat. (Szavazás. — Zaj.)
Az Országgyűlés 173 szavazattal, 37 ellenében, 12 tartózkodás mellett most nem kíván ügyrendi vitát ebben a kérdéskörben.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir