RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)

Full text search

RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)
RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az interpelláció tulajdonképpen rövid, hiszen mindenki ismeri a témát, amiről szólok, ez pedig a reklámtevékenység elharapózása az országban.
Természetesen a gazdasági tevékenység előtérbe kerülésével növekszik a reklámra való igény. Azt hiszem, ma ott tartunk — és ezt mindannyian nyugodtan megállapíthatjuk —, hogy elönt minket a reklám. És én most nem elsősorban a médiákban megjelenő reklámokra gondolok, hanem az utcákon megjelenőkre, hiszen ezek azok, amelyek maradandóak, amelyek befolyásolják a körülöttünk lévő világot. Azt gondolom, hogy ugyanúgy, mint a világban másutt, ez a kérdés, miközben tűrendő, aközben szabályozandó is, tehát nem lehet szabályozatlanul tűrni azt, ami most van — valamilyen módon meg kell oldani.
Nem tudom, mi most a helyzet, ebből kifolyólag tettem föl minden általam érdekeltnek tartott miniszternek — tehát a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszternek, a belügyminiszternek és az ipari és kereskedelmi miniszternek — egyöntetűen azt a kérdést, hogy milyen hatóság dolga meghatározni ma Magyarországon, illetve engedélyezni a reklámok elhelyezését közterületen, valamint olyan helyeken, ahol magánterületen van ugyan, de közterületről látszik; Budapesten vagy a kerületeiben, a világörökség területén, a műemlékileg védett városképegyüttesekben, lámpaoszlopokon, órákon; az utcákon, óriásplakátokkal, akár a házak előkertjeiben, akár a parkokban, akár a házak előtt; és az országutak mentén, ahol a táj egyáltalán nem látható, és nem közérdekű feliratokat olvasunk, hanem reklámokat.
Kérdezem tehát, van-e a Kormány tagjainak elképzelése arról, mi a teendő, és van-e ezzel kapcsolatban valami tervük, intézkedési tervük. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir