RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)

Full text search

RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)
RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ) A helyzet az, hogy Gyurkó miniszter úr felolvasta mindazokat az intézkedési lehetőségeket, amelyek ma vannak. Én azért interpelláltam, mert ezek kevesek, nem megoldhatók.
Nyilvánvalóan — azt hiszem — járt néhány képviselőtársam Párizsban, megállapíthatják, hogy a Szajna partján sehol egy reklám, közben folyamatosan növekszik a házak tetején elhelyezett reklámok mennyisége. Lassan nem lehet fényképet csinálni a város egyetlen pontján sem, belvárosi területekről, műemlékekről, semmiről sem — csak Budapesten — a reklámok miatt. Ezt kordában kell tartani, és ezt mindenütt a világon törvénnyel szabályozzák.
Törvénnyel szabályozzák, én már olvasom a franciát, ahol 150 méterre nem lehet elhelyezni az országutaktól, Angliában egyáltalán nincs az országutak mentén reklám, mert balesetveszélyes is, ha valaki olvasgat autóvezetés közben.
Ez a jelenlegi állapot, az önkormányzatok képtelenek, hogy elkezdjék szabályozni, hogy valaki a saját előkertjében mikor tesz fel reklámot vagy a saját tűzfalas háza oldalfalára. Ez megoldhatatlan. Ez nem működik, csak akkor, hogyha szélsebesen valamifajta, ezt a tevékenységet szabályokkal mederbe terelő, országosan érvényes szabályozást alkotunk. Lehet ez kormányrendelet, de legjobb lenne, ha törvény lenne.
Erre vonatkozó ígéret hiányában — én ebben az ígéretben bíztam természetesen, amikor feltettem a kérdést — a választ, ami a jelenlegi helyzetet tartalmazza, és amely tarthatatlan, nem tudom elfogadni. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir