BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)

Full text search

BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)
BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Valóban ügyrendi kérdésben kértem szót. Tegnap Kósa Lajos képviselőtársunk utalt arra, hogy Szűcs István, aki korábban képviselő volt, majd helyettes államtitkári beosztása miatt lemondott a mandátumáról, korábban több módosító indítványt terjesztett elő az energetikai tárgyú törvényjavaslatokhoz. A bizottsági viták során az egyes bizottságok Szűcs István javaslatait is elbírálták, több javaslatát támogatták.
Ez idő szerint a Házszabály nem ad világos eligazítást arra az esetre, hogy mi legyen a teendő akkor, ha a képviselői mandátum megszűnése következik be, azaz mi legyen ilyenkor az önálló indítványok, illetve módosító indítványok sorsa. Korábban a Ház elnöke az önálló indítványok kapcsán megkereste már az ügyrendi bizottságot, mely tudomásom szerint már foglalkozott ezzel a kérdéssel, de álláspontja még nem ismert. Most a módosító javaslatok kapcsán merül fel ugyanez a kérdés.
Ezért egyfelől kezdeményezem, hogy a Ház elnöke az ügyrendi bizottságot keresse meg - korábbi megkeresését kiegészítve - a módosító javaslatok sorsát illetően is, másrészt a törvény koherenciájának megőrzése érdekében bejelentem, hogy szükség esetére a Házszabály 43. § (6) bekezdésének értelemszerű alkalmazásával Szűcs István javaslatait - azért, hogy szavaztathatóak legyenek - sajátomként változatlanul fenntartom. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir