ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Kérem, foglalják el a helyüket, folytatjuk a határozathozatalt. A műszaki hiba elhárítása megtörtént. Egy ritka, kivételes hiba történt, három év alatt első ízben fordult ilyen elő. (Egy hang: Volt már hibás a gép!) Ilyen először! Tehát kérem, mindenki fáradjon a helyére, hogy elkezdhessük a határozathozatalt.
Tisztelt Országgyűlés! Az utolsó határozathozatal a B/3. pontban írt és Csehák Judit és társai által benyújtott és az I. fejezet 2. pontja módosítására vonatkozó javaslatáról történt. Mivel ezt a módosító javaslatot elvetette az Országgyűlés, ezért kérdezem, elfogadja-e az Országgyűlés a határozati javaslat eredeti B-változat szerinti I. fejezet 2. pontját. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. - 109 igen, 68 nem, 4 tartózkodás.)
Meg kell ismételnünk a határozathozatalt. Pár másodperc, és mindenki a helyére kerül. Kérem önöket, foglalják el a helyüket a szavazógombjuk mellett, mindenki a sajátja mellett.
Tehát ismételten kérdezem, elfogadja-e az Országgyűlés a határozati javaslat eredeti B-változat szerinti I. fejezet 2. pontját. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen szavazattal, 82 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett az eredeti javaslatot elfogadta.
A B/4. pontban Csehák Judit és képviselőtársai az I. fejezet 3. pontja módosítását javasolják. Lényege: az idén megállapított öregségi, rokkantsági, baleseti rokkantsági és özvegyi szülői nyugdíj, valamint árvaellátás összegét havi 400 forinttal kelljen emelni. A bizottságok nem támogatják. Államtitkár asszony?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir