ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 234 igen szavazattal, egyhangúan, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Itt a géphiba bekövetkezte alkalmával elmulasztottuk kihirdetni egy szavazás eredményét. Kérném a technikai munkatársakat - talán nem okoz gondot - újra kimutatni: a B/3. pontban Csehák Judit és társai az I. fejezet 2. pontjának módosítását javasolták. (Nem tudja a technikai személyzet megoldani.) Ha nem tudják előhívni, akkor megismételjük ezt a szavazást. Visszatérünk, jelzik a munkatársak, hogy nem tudják előhívni ezt az eredményt. Tehát újra felteszem a kérdést szavazásra.
Csehák Judit és képviselőtársai javaslatának lényege: január 1-je előtti időponttól megállapított és kerekített összegű ellátásokat, illetve egységes rendszerrel a szociális ellátásokat 400 forinttal kelljen emelni. A bizottságok nem támogatták, államtitkár asszony szintén nem támogatta. Ezek után kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 110 igen szavazattal, 116 ellenszavazattal, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az eredeti javaslatról nem kell határoznunk, mert elnökváltáskor én elsőként az eredeti javaslatot tettem fel szavazásra.
Tisztelt Országgyűlés, a határozathozatal végére értünk. Kérdezem önöket, van-e tudomása valakinek el nem bírált módosító javaslatról. Látja-e akadályát bárki is a végszavazásnak? - Senki nem látja akadályát.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a nyugellátások, baleseti nyugellátások és egyéb ellátások emeléséről, illetve kiegészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 151 igen szavazattal, 60 ellenszavazat és 28 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Még két rövid határozathozatal és néhány mentelmi indítvány elbírálása van hátra.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir