GAÁL ANTAL, DR. (MDF)

Full text search

GAÁL ANTAL, DR. (MDF)
GAÁL ANTAL, DR. (MDF) Köszönöm miniszter úr válaszát.
Elsősorban arról szeretnék beszélni, hogy az egyeztető tárgyalások egy részén részt vettem, illetve figyelemmel kísértem. Sajnos, nem volt olyan egyértelmű az önkormányzatok felelőssége, tekintettel arra, hogy a különböző tervek egymáshoz való áraránya többször változott, ami nagyon érthetetlen, ha figyelembe vesszük azt, hogy először azért csúszott az elfogadás és az egyeztetés, mivel az önkormányzat által elképzelt variáns bekerülési költsége körülbelül - az előzetes előrejelzések szerint - 6 milliárd forinttal került volna többe, majd a második fordulóval olyan információkat kaptam, hogy nemhogy nem 6 milliárddal kerül többe, hanem még olcsóbb is lenne.
Ezek után nehéz volt eldönteni azt, hogy mi a reális, és mi az elfogadható ár. Ez az egyik.
A másik, amit már mondtam, amikor előterjesztettem a tárgyat, hogy az egész kérdés levezetése és kézben tartása a minisztérium feladata volt. Ő tudta átfogni a tervezők, a minisztérium és az önkormányzat háromszögét, az önkormányzatok erre nem voltak alkalmasak, nem is lehettek alkalmasak, tehát a csúszás és az idő múlása miatt én mindenképpen a szaktárcát hibáztatom.
Másodszor pedig, én az előzetes információk szerint a minisztériummal természetesen megpróbáltam egyeztetni és megkérdezni, hogy milyen lehetőség van az autópálya megépítésére, és én most örömmel hallottam, hogy ennyire felgyorsítható a megépítése, illetve a koncessziós tárgyalásra való bocsátása. Ha ez így van, nagyon nagy öröm, de mindenesetre csodálkozom, hogy a minisztérium előzetes tájékoztatása alapján szó sem volt arról, hogy ennyire fel lehetne gyorsítani az autópálya építését.
Reméljük, hogy így lesz, és ez a valós kép. Ha így van, akkor örülünk neki, a világkiállításra mindenképpen meg kell lennie az útnak.
Annyit azonban meg kell mondjak, hogy a teherautó-forgalmat, kamionforgalmat mindenképpen csökkenteni kell, mert a 3-4 év, mire az út elkészül, elfogadhatatlan. Már idén nyáron is elfogadhatatlan, hogy ilyen forgalom legyen, és most itt szeretném mondani, hogyha a teherautó-forgalom és a kamionforgalom csökkentésére a közlekedési, illetve a területfejlesztési miniszterhez benyújtott, önkormányzatok által és lakossági aláírás-kezdeményezéssel benyújtott tervezet elfogadása, illetve esetleg annak egy módosítása nem kerül bevezetésre, kénytelen vagyok ismét interpellálni, hiszen még egy nyárig nem történhet meg, hogy a Balaton-parton ilyen teherautó- és kamionforgalom legyen. Köszönöm szépen. (Zaj. - Az elnök csenget.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir