HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! A kormányok egyik legfenyegetőbb réme a munkanélküliség. Éppen ezért a munkanélküliség fékezésére és csökkentésére a kormányok a leghatékonyabb eszközeiket szokták bevetni, alkalmazni. A Magyar Köztársaság Kormányának ilyen egyik eszköze az a vissza nem térítendő pénzügyi támogatás, amelyet a munkanélküliséggel legsúlyosabban fenyegetett, úgynevezett elmaradott térségek vállalkozóinak munkahelyteremtő beruházásokra nyújt.
Kérdésem most nem arra irányul, hogy ezeket a támogatásokat milyen koncepció alapján, milyen technikával hozzák meg, kik döntenek ebben, hány évre előre vannak ezek a keretek kötelezettségekkel lefedve. Interpellációm kérdése most technikai jellegű - legalábbis nagyon remélem, hogy csupán technikai jellegű - problémát tartalmaz.
Kérdésem megértéséhez engedjék meg képviselőtársaim, hogy egy percben megvilágítsam annak hátterét. A szóban forgó támogatáshoz való hozzájutás szektorsemleges. Nem így azonban a támogatás elszámolása, pénzügyi, számviteli nyilvántartása. A támogatásból megvásárolt eszközöket ugyanis a személyi jövedelem alá tartozó kisvállalkozóknak egyéb kiadásként kell elszámolniuk, és ilyen szempontból nem vonható le bevételükből, tehát jövedelemadó-alapot képeznek. Ezzel szemben az a támogatás, amelyet ezen eszközök beszerzésére kap a kisvállalkozó, az APEH hivatalos állásfoglalása szerint jövedelemadó-alapot növelő bevételként tartandó nyilván. Ez tehát kérdéseimnek a háttere, és íme a kérdések.
Tisztelt Miniszter Úr! Ön szerint is úgy kell értelmezni az APEH állásfoglalását, ahogy azt olvassuk? Ha nem, akkor hogyan, és ha igen, akkor miért? (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir