PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)

Full text search

PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)
PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ) Le kell csillapítanom magam, megmondom őszintén, mert remélem, hogy nem komolyan kérte a válasz elfogadását a miniszter úr. (Taps a bal oldalon. Felmorajlás a jobb oldalon. Zaj.) Helyes, tapsoljatok, úgy látszik, akkor… Én úgy gondolom, hogy a miniszter úr tökéletesen tisztában volt azzal, hogy én mit kérdeztem. A miniszter úr valószínűleg gyanította, hogy én nem a Balaton-part benzinkútjait ellátó tartályautók közlekedését kifogásolom, és nem a Balaton-part vízműveinek vegyi anyaggal történő ellátását.
Miniszter Úr! Én láttam azt a videofelvételt, amely tavaly augusztus 24-én készült, amikor Siófok határában egy izopropilt szállító pótkocsis gépjármű fölborult. Reggel 1/2 6-tól délután 6-ig a siófoki tűzoltók és a környék valamennyi tűzoltója 12 órán keresztül tartotta a csövet, amíg ezt a veszélyhelyzetet megszüntették. (Közbeszólás a jobb oldalon: Ez is előfordul!)
Miniszter úr, nem volt olyan régen az a spanyolországi baleset, amikor egy kemping lángba borult az ott közlekedő tartályautó balesete miatt.
Én úgy gondolom, hogy tökéletesen értjük, hogy miről van szó. Nem én mondtam, ön mondta, hogy a rendőrség és a közlekedésfelügyelet közös feladata ezeknek az autóknak, ezeknek az ilyen veszélyes szállítmányoknak a távoltartása.
Akkor a következőket kérdezném. Tessék mondani: a határállomáson valaki fölhívja-e a belépő kamionok figyelmét arra, hogy hol közlekedhetnek? Egy ilyen kis fénymásolt térképecskét - előállítási költsége 70 fillér - vajon bármelyik kamionos magához vehet-e a speditőrnél a határállomáson, amiből kiderül, hogy Magyarországon mely útvonalak vannak kijelölve?
Miniszter úr, megkérdezem, hogy ki van-e táblázva, hogy mely útvonalak vannak kijelölve a veszélyes szállítmányok biztosítására. Majd ezek után megkérdezem, hogy … (Zaj.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir