VARGA MIHÁLY (FIDESZ)

Full text search

VARGA MIHÁLY (FIDESZ)
VARGA MIHÁLY (FIDESZ) Tisztelt Miniszter Úr! Hogyha már a passzolásos technikáról beszéltem, akkor akár azzal is kezdhetném, hogy én a miniszterelnök úrhoz intéztem az interpellációt - ehhez képest miniszterelnök úr lepasszolta önnek ezt a miniszteri választ. Egyébként ezt a minőségi cserét nem kifogásoltam… (Derültség a bal oldalon.)
Rátérve az interpellációra adott válaszára: az interpellációmat közel másfél hónappal ezelőtt adtam be két konkrét eset kapcsán általános érvényű megállapításokkal és kérdésekkel. A másfél hónap alatt jó néhány képviselővel, képviselőtársammal volt alkalmam beszélni, és - csodák csodája! - ők is hasonló eseteket említettek, amikor a kormányzati szervek, hivatalok ugyanilyen módon gátolták őket munkájuk ellátásában, mint jómagamat vagy Trombitás képviselőtársamat.
Három példát hadd említsek - csak hogy az ön válaszait valamilyen módon cáfoljam.
Az első, hogy a mai napig nem kaptunk választ - sem én, sem Trombitás képviselőtársam - arra a levélre, amit ezekhez a kormányzati szervekhez intéztünk. Én november elején adtam föl ezt a kérést az ÁVÜ-nek, és a mai napig nem kaptam semmilyen választ; Trombitás képviselőtársam jó két hónapja nem kapott választ ezekre a kérdésekre.
(15.40)
Egy másik példát hadd említsek: szeptemberben Kupa miniszter úr Washingtonban tárgyalt. A tárgyalás eredményeiről egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot. Egy levélben érdeklődtünk - Mádi László képviselőtársammal - néhány dolog iránt. Levelünk végére naivan azt írtuk: "Várjuk pontos és gyors válaszát. Kelt: Budapest, 1992. október 6-án." Erre a levélre a mai napig nem kaptunk választ.
És hogy egy harmadik példát is említsek. A napokban felhívott egy újságíró, azt szerette volna megtudni, mi a véleményünk - a FIDESZ véleménye - a vasúti törvény tervezetéről, amelyet nemrégen tárgyalt a Kormány. Sajnálattal kellett közölnöm: még nem tudok véleményt mondani, mert semmilyen tervezetet nem kaptam a vasúti törvényről. Készséggel biztosított róla, neki van ebből kettő is, szívesen áll rendelkezésemre.
Én tehát úgy gondolom, hogy a képviselők tájékoztatása nem éppen úgy valósul meg, mint ahogy ön, miniszter úr, válaszában próbált engem erről meggyőzni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Én arra kérem önöket, gondolják végig, munkájuk során hányszor akadályozták önöket, hányszor ütköztek olyan falba, amelyet a kormányzati szervek, hivatalok jóindulatával, minimális jóindulatú hozzáállásával elkerülhettek volna. Hányszor kellett értelmetlenül tölteniük az idejüket azzal, hogy a képviselői munkához elengedhetetlenül szükséges anyagokat beszerezzék. Aki még nem került ilyen helyzet elé a képviselői munkája során, arra kérem, hogy az "igen" gombot nyomja meg, aki ennek az ellenkezőjét tapasztalta, azokat arra kérném, hogy hozzám hasonlóan a "nem" vagy a "tartózkodó" gombot nyomják meg. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir