LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)

Full text search

LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)
LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ) Elnök Úr, köszönöm a szót. Én is tényleg 2 percre gondoltam. Egyrészt elnök úrnak szeretnék arra a mondatára reagálni, hogy ez Mészáros képviselő úr kedvenc témája. Azt hiszem, nem azért szólalt fel, hanem mert ma erről van szó, és ez egy nagyon fontos érv.
A másik: magam is mindig nagy élvezettel hallgatom Bethlen István doktornak a felszólalásait, és figyelemre méltó dolgokat mondott. Azonban egy valami egy kicsit meglepetéssel töltött el a felszólalásában, amikor felsorolt 6 egyházat, a történelmi egyházakat, és hozzátette, hogy amiket ő javasol - vagy legalábbis kvázi így lehetett érteni - az unitárius és a szombatista egyházat. Ezt valahogyan tipikus példának érzem arra, hogy hol követhetjük el a súlyos hibákat, amikor elkezdünk valamilyen szempontból mazsolázni.
Tehát miért pont, mondjuk, a szombatista egyházat, az egyébként általam nagyra becsült egyházat? De például miért nem említette az igazán régi hagyományokkal rendelkező baptista egyházat vagy az ortodox egyházat? Tegnap este épp a baptista kerületi vezetőkkel voltam együtt, és megdöbbentett az a mélységes keresztény hit és az az oktatás-nevelési munka, amit ők folytatnak. Ha ezt a vitát hallgatták, akkor valószínűleg mély megbotránkozással vették, hogy őket nem említette Bethlen képviselő úr, hanem pont a szombatistákat és unitáriusokat.
Tehát magyarul a tévedés veszélyére szeretném felhívni a figyelmet. Ez az, amit nem szabad csinálni, és éppen ezért minden ilyen diszkriminációt magam is nagyon-nagyon elítélnék, és nagyon óvatosan kell ezzel bánni, hogy kit emelünk ki és kit nem. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir