SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)

Full text search

SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)
SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Demokrata Fórum közelmúltban lezajlott gyűlésén több magas beosztású köztisztviselő, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személy vett részt és vállalt aktív szerepet egyes szekciók szakmai munkájában. A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint a köztisztviselő pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében közszereplést nem vállalhat.
A fentiekkel kapcsolatban kérdezem, és várom a választ a következőkre:
Miniszter úr szerint mi a tartalma a "párt nevében vagy érdekében" való közszereplésnek, és milyen formában nyilvánulhat ez meg?
E körbe tartozónak ítéli-e meg az aktív közreműködést valamely párt legfelsőbb fóruma szekciójának munkájában - ahogy az egyik érintett fogalmazott: a belső, nagy alkalmakkor vállalt szereplést?
Tapasztalatok alapján nem tartaná-e célszerűnek - egy korábban frakciónk által beadott módosító javaslatunkat megfontolva - a törvény idézett rendelkezésének olyan értelmű módosítását, hogy csak párttisztség vállalása essék a törvényi tilalom alá? Így nem kényszerülnének a köztisztviselők esetleges rejtőzködésre, vagy a szabályozás következtében, annak értelmezéséből fakadó konfliktus felvállalására. Várom válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir