ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal összhangban az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről még 1950-ben kelt egyezmény, a római egyezmény és az ahhoz tartozó 8 kiegészítő jegyzőkönyv kihirdetését indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az emberi jogi és a külügyi bizottságnak.
A Magyar Vöröskeresztről szóló törvényjavaslatot a szociális és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság biztonságpolitikai alapelveit tartalmazó határozati javaslatot a honvédelmi, a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságnak.
A Szigetköz természetvédelmi, környezetvédelmi és területfejlesztési kérdéseiről szóló 1992. évi országgyűlési határozatban foglalt határidő módosításáról rendelkező határozati javaslatot a környezetvédelmi bizottságnak.
A köztulajdoni érdekeltségű gazdálkodó szervezetek átalakulásával és privatizálásával összefüggő munkavállalói beleszólásról szóló törvényjavaslatot a gazdasági, a szociális és az alkotmányügyi bizottságnak.
Az országgyűlési képviselők által betöltött gazdasági tisztségek nyilvánosságát szabályozó országgyűlési határozati javaslatot az alkotmányügyi és a gazdasági bizottságnak.
(10.10)
A Magyar Népköztársaság fennállása alatt elkövetett törvénysértések feltárását végző ideiglenes országgyűlési bizottság létrehozásáról és működéséről szóló határozati javaslatot pedig az emberi jogi és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ezek után ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először: a szakszervezeti vagyon védelméről, a munkavállalók szervezkedési és szervezeteik működési esélyegyenlőségéről szóló 1991. évi XXVIII. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat részletes vitáját kívánjuk lezárni.
Majd a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat részletes vitája következik.
Ezután a nyugellátások, baleseti nyugellátások és egyéb ellátások emeléséről, illetve kiegészítéséről rendelkező határozati javaslat részletes vitáját folytatjuk le.
Ezt követi a termékek hibája folytán keletkezett kárért fennálló felelősségről szóló törvényjavaslat általános vitája.
Majd a rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus ellen című országgyűlési határozati javaslat általános vitája.
Az ebédszünetet követően 14 és 16 óra között - a szokásos időben - interpellációk és kérdések előterjesztésére nyílik lehetőség.
Ezután a helyi bíróságok létesítését szabályozó törvényjavaslat vitája és határozathozatala következik.
Ezt követi a szakszervezeti vagyon védelméről, a munkavállalók szervezkedési és szervezeteik működési esélyegyenlőségéről szóló, már idézett 1991. évi törvény módosításáról rendelkező javaslat határozathozatala.
Ezt követően előterjesztések részletes vitára bocsátásáról határozunk, illetőleg a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárására és részletes vitára bocsátására kerül sor.
Ezt követi az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról rendelkező törvényjavaslat részletes vitájának folytatása.
Majd a gépjármű-felelősségbiztosítási kárrendezési alapról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Majd az állategészségügyről szóló 1981. évi 3. rendelet kiegészítéséről szóló törvényjavaslat általános vitája.
Majd a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer kérdéseivel foglalkozó ideiglenes bizottság létrehozását indítványozó határozati javaslat általános vitája és annak lezárása.
Végül a nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvényjavaslat általános vitájával fejezzük be ülésünk munkáját, terveink szerint.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir