KERESZTES K. SÁNDOR (MDF)

Full text search

KERESZTES K. SÁNDOR (MDF)
KERESZTES K. SÁNDOR (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Röviden szeretnék reagálni néhány megjegyzésre.
Örülök - és ezt már akceptáltam a múlt héten is -, hogy Ilkei Csaba valóban a Szigetköz megmentését szeretné. Nem is vitatom. Mint ahogy nem vitatom azt sem, hogy a környezetvédelmi bizottság - és hadd mondjam itt, hogy nem a bizottságról, hanem egyes tagjairól beszéltem - szintén jóhiszeműen ezt a célt kívánja szolgálni, legfeljebb az a véleményem, hogy eszközeik nem ezt eredményezik.
Nem szeretnék itt a plenáris ülésen szakmai vitát folytatni a megoldási variációk értékeléséről, de higgye el nekem Ilkei Csaba, hogy vízszintemelés nélkül az általa javasolt megoldás sem működik, legfeljebb rosszabbul, mint a másik megoldás, amelynek egyetlen, itt érdemben vitatott hátránya a dunakiliti műtárgy üzemeltetése lenne vagy lett volna. Különösen akkor nem értem ezt az álláspontot, hogyha Zsebők Lajosnak azt a megjegyzését vesszük figyelembe, hogy lehet, hogy hosszú távra kell berendezkedni. Ha erre számítunk, akkor hosszú távon mindenképpen ez a megoldás jobb, hiszen nagyobb vízmennyiséget is szabályozva lehet rajta keresztül az érintett területre engedni. De nem hiszem, hogy ezt a vitát érdemes folytatni.
A cselekvési programmal kapcsolatban két aggályom van. Megismétlem még egyszer, az egyik az, hogy sem az indoklási részében, sem a kísérleti dokumentumokban nem fogalmazza meg megint pontosan, hogy mit vár a bizottság. Ebből megint viták, újabb feszültségek gerjedhetnek, amelyeknek a lezárása pedig életfontosságú lenne számunkra. Nagyon jó lett volna, ha legalább az indoklásból kiderül az, hogy a cselekvési programban milyen munkarészeket, milyen tartalmat ért az előterjesztő, mert akkor ezeket a nagyon kínos vitákat el lehet kerülni.
S még egy megjegyzés. Én örülnék a legjobban, hogyha saját miniszteri felelősségemről egyszer valóban érdemi beszélgetést, vitát folytatnának ebben a kérdésben, mert azt hiszem, hogy egészen más a valóság, mint amit sokan, a jelenlévők is hisznek erről ebben az ügyben. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir