PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Rendkívül röviden szeretnék hozzászólni, tekintettel arra, hogy a napirenden most az szerepel, hogy a határozati javaslatnak megfelelően mikor hozza be a Kormány a tájékoztatóját döntésre a Parlament elé, tehát nem a szakmai vita.
Mindössze annyit szeretnék elmondani ebben a vitában, hogy a vízlépcsőbizottság abban egyetértett, hogy egy ilyen jellegű határozat kerüljön a Parlament elé, de csak többségi állásfoglalás volt abban az indokolásban, amelyik kísérte ezt az anyagot, nem volt egyetértés a bizottságban, és a bizottság szült egy állásfoglalást arról, hogy a Kormány által korábban meghozott intézkedésekkel nem ért egyet. Ez az állásfoglalás 6:5-ös szavazati aránnyal született meg a bizottságban, tehát kis többséggel fogadta el a bizottság. Ez azt mutatja, hogy itt komoly, kemény vita van arról, hogy helyes volt-e a Kormány döntése vagy nem volt helyes a Kormány döntése. Azt gondolom, ha bekerül a Parlament elé megvitatásra a Kormány által hozott intézkedés, akkor ez az arány valahol tükröződni fog a vitában is.
Tehát én mindössze azt szeretném ebben a hozzászólásomban aláhúzni, hogy mi támogatjuk azt, hogy a Kormány terjessze a Parlament elé az intézkedéseiről szóló tájékoztatást és a Parlament foglaljon abban állást, hogy megerősíti a Kormány lépését vagy sem, illetve összhangban lévőnek tartja-e a korábban hozott országgyűlési határozatokkal vagy sem. Én a magam részéről bejelentettem a bizottsági ülésen és másutt is, hogy én támogatni fogom a Kormány által meghozott intézkedést, tekintettel arra, hogy meggyőződésem, hogy a Szigetközben olyan állapotok alakultak ki, hogy nem tudjuk kivárni azt, hogy a szlovák féllel a vízmegosztási tárgyalások egyszer s mindenkorra jól, számunkra kedvezően rendeződjenek. A Szigetköz többet ér annál, hogy most a taktikai megfontolásaink kerüljenek előtérbe.
Ezért mondom, támogatom, és azt hiszem, frakcióm is támogatni fogja a Kormány által meghozott intézkedéseket.
Amennyiben ezek az intézkedések nem egyeznének valamilyen értelmezésben a Parlament által korábban meghozott döntésekkel, akkor szerintem a Parlament által korábban meghozott döntést kell módosítani. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir