BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)

Full text search

BÜKY DOROTTYA (SZDSZ)
BÜKY DOROTTYA (SZDSZ) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A válaszát köszönöm, el nem fogadom a következő okok miatt.
Mindenekelőtt azért, mert pontosan az a rossz sejtelmem igazolódott be, hogy meghallgathatjuk, menynyibe kerül egy ember egyévi ellátása itt, és mennyibe kerül ott, és mindehhez nincsenek hozzárendelve azok a talán nem is kiszámítható számok, hogy mennyibe kerül az, ha egy emberből nem válik bűnöző, és mennyibe kerül az, ha egy gyerek az anyjával maradhat és így tovább, és így tovább. Azért kerül többe a rákospalotai nevelőintézetben - egyébként nem 1 millió fölött, hanem 800000 forint körül van az egyéves ellátása ott egy lakónak -, mert másféle modell. Ez a modell ugyan valóban költségesebb, ha az évi számokat nézzük, a rezsit és minden egyebet ebbe beleszámolnak természetesen, de sokkal eredményesebb. Bizonyára ön is tudja, hogy az itt lakó lányok nem kerülnek abortuszra, hanem megszülik a gyerekeküket. Tehát ha esetleg csak ezt akarnánk kiszámolni, akkor is egészen különleges számot kaphatnánk.
Tudom, hogy az "igen is - nem is"-en, a "semmiféle döntés"-en kívül még további lehetőségek is vannak, ebben a vizsgálati javaslatban további változatok is szerepelnek tudomásom szerint.
Őszintén remélem, hogy ebből az egyébként öt változatból - amit ez a jelentés felsorolt - azt az ötödikként vagy negyedikként felsorolt változatot fogja elfogadni a tárca, amely valóban a jelenlegi állapot korszerűsítését jelenti, amelyikről tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy a legemberibb, legemberségesebb változat, és nem valamiféle felszámolást, valamiféle gigantikus, monstre javító-nevelő intézetet kíván létesíteni.
(15.50)
Azt gondolom, akkor lehet elfogadni egy miniszteri választ egy ilyen interpellációra, amikor erre egészen biztos garanciákat kaphatunk. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir