CSIZMADIA ISTVÁN (MDF)

Full text search

CSIZMADIA ISTVÁN (MDF)
CSIZMADIA ISTVÁN (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Miniszter Úr! Mint Balaton-parti képviselő, szeretném felhívni a figyelmét az építési tilalommal sújtott lakosság problémáira, és kérni a segítségét a helyzet rendezésére. Köztudomású dolog, hogy a Balaton-parton nem szabad építkezni. Oka a túlzsúfoltság.
(15.10)
A tó nem bírja el a nagy mennyiségű szennyezést. Egy miniszteri rendelet később enyhítette a szigorú tilalmat, de nem mindenhol, hanem csak azokon a településeken, amelyek nincsenek közvetlenül a tóparton. Így állt elő az a helyzet, hogy míg egyik településen szabad építkezni, a vele szomszédos faluban tilos. A Balaton-part települései szinte összeérnek. Az állampolgár áttekint a szomszédos telekre, amelyik már a másik falu körzetébe tartozik, és azt látja, hogy ott vígan megy az építkezés, míg neki tilos.
A helyzetet még cifrábbá teszi az, hogy amit neki mint állampolgárnak nem szabad, azt rögtön megtehetné, ha valamilyen gazdasági társaságot, például betéti társaságot alapítana, és annak nevében kérné az engedélyt.
A választási körzetemben lévő Balatonedericsen tipikusan együtt jelentkeznek az említett problémák. Az emberek egyik megélhetési forrása a bortermelés. Pince építését, mely nem egyszerűen egy földalatti bortároló helyiség, nem engedélyezik, mert Balatonederics nincs rajta azon a listán, amelyiken a korlátozással csak részlegesen sújtott települések vannak felsorolva.
Tisztelt miniszter úr! Az emberek építkezni szeretnének, lehetőleg minél hamarabb. Eddig is számtalan ígéretet kaptak.
A régebbi kormányok, illetve miniszterek tervei ott porosodnak az Ön minisztériumában, de talán a rendszerváltozás vagy a miniszterek személyének a változásai miatt, vagy mert Bős-Nagymaros az összes energiájukat leköti, ezekből nem lett semmi.
Kérem miniszter urat, nézze át ezeket a terveket, és saját hatáskörében egészítse ki az építési tilalommal csak részlegesen korlátozott települések listáját Balatonedericcsel. Ez lenne az a megoldás, amelyik a leggyorsabban orvosolná a problémákat, és végre megkapnák az érintettek a kormánytól azt az engedélyt, amit oly régóta várnak. Köszönöm. Várom miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir