KŐRÖSI IMRE, DR. (független)

Full text search

KŐRÖSI IMRE, DR. (független)
KŐRÖSI IMRE, DR. (független) (Amikor dr. Kőrösi Imre megkapja a szót, dr. Szabó Tamás beérkezik a folyosóról az ülésterembe a független képviselők padsorai mellett, de nem megy a helyére, hanem pár méterrel dr. Kőrösi Imre előtt megállva, hallgatja a szónokot.) Tisztelt Államtitkár Úr! Megvárom, amíg a miniszter úr békén hagy … (Zaj, derültség.) … Az a szakszerű válasz, ami most elhangzott, az gyakorlatilag az én fogalmaim szerint olyan szakmai válasz, … (Szabó Tamás elfoglalja a helyét a miniszteri székben.) …, ami dicsérendő, nem akarom politikai pályafutását tönkretenni, hogy én dicsérem, … (Derültség, zaj.) … de ez valóban szakszerű válasz volt. (Szórványos taps.)
Azt tudnám mondani, hogy valahol a szándékaink közösek, tehát maga az agrártámogatás rendszere nem versenyképes sem a támogatásban, sem a gázolajban, sem a tüzelőolajban a fejlett nyugat-európai országokkal. Tehát nekünk rengeteg komparatív előnyünk van, volt a 90-es évek elejéig, de jelenleg ezek az előnyök kopnak és minden esetben visszahivatkoznak a költségvetés siralmas voltára, amelyet én valóban el tudok ismerni, viszont azt is tudnám mondani, hogy ha istenigazából kitörési pontja van a magyar gazdaságnak, azt egészen bizonyos, hogy valahol a mezőgazdaság és a mezőgazdasági feldolgozás területén kellene, hogy megtaláljuk.
Tehát a további támogatási rendszernek nyilvánvaló, hogy ebbe az irányba módosulnia kell, ha versenytársak akarunk maradni. Én azt ismételten csak dicsérni tudom és nem tekintem saját eredményemnek, hogy az interpellációm miatt emelte meg a Kormány a gázolaj adótartalmának visszatérítését 50%-ra, a szándék üdvözlendő. De ami miatt a válaszát elfogadom, az az, hogy végre egy agrártámogatási törvényben gondolkodik az ágazat, végre azt tudnám mondani, hogy visszatérhet arra a költségvetésnél, és azért fogadom el a válaszát, mert egész biztos, ha nemcsak szavakban fogja a jövő évi költségvetés priorizálni az ágazatot, akkor részint nagyon nagy és hosszú távú befektetése lesz, részint pedig ezt a válságágazatot egy növekedési pályára tudja állítani.
Tehát ezek után nem részletezve, válaszát megköszönöm azzal, hogy azért fogadom el, mert igyekszem figyelemmel kísérni a továbbiakban a mondott szó és a tett egységét. Köszönöm. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir