KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)

Full text search

KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)
KULIN SÁNDOR, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A szociális és egészségügyi miniszter 1988. évi 10. számú rendeletében rendelkezett magyar állampolgárok külföldi gyógykezelésével kapcsolatos kérdésekről. E rendelet szabályozza többek között, hogy mikor indokolt a biztosított magyar állampolgár külföldi gyógykezelése, illetve, hogy milyen orvosi javaslat kell a külföldi gyógykezelés elindításához. E rendelet szerint a társadalombiztosítás költségvetésében e feladatokra célelőirányzat szerepel.
Ezzel kapcsolatban kérdéseim:
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a költségvetési célelőirányzat az igények kielégítésére elégséges volt-e? Kellett-e jogos igényt költségfedezet-hiány miatt elutasítani? A támogatás mértékéről jelenleg és a jövőben ki vagy milyen szerv dönt?
A nyilvánosság előtt ugyanis gyakran szerepelnek megrázó felhívások külföldön történő életmentő jellegű gyógykezelésre irányuló adakozásra.
Kérdéseim:
Ezekben az esetekben az orvosi szakvélemény nem támasztja alá a külföldi gyógykezelést, tehát szakmailag nem indokolható igényről van-e szó vagy költségfedezet-hiányról?
A fentieken túlmenően megkérdezem, hogy ideiglenes vagy tartós jelleggel külföldön tartózkodó magyar állampolgárok akutan indokolttá való egészségügyi ellátása finanszírozásának mi a törvényes rendje? Kérem miniszter úr válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir