ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Balás István előterjesztésével kapcsolatban, amelyet most, az elnöklésem alatt kaptam kézhez, de mint ügyrendi javaslatot köteles vagyok előterjeszteni, két észrevételt szeretnék tenni.
A napirendre tűzés és a tárgysorozatba emelés tárgya volt a házbizottság múlt csütörtöki ülésének, ahol a hat frakció, illetve a függetlenek képviselője részéről nem hangzott el ellenvetés a tárgysorozatba emelés tekintetében, illetve egy ilyen kiegészítési igény. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem az, hogy természetesen én a kérdést csak abban a formában tehetem fel, ahogy azt Balás István az ügyrendi javaslatában megfogalmazta.
Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e Balás István most előterjesztett ügyrendi javaslatával, amely a magyar-ukrán szerződés tárgyalásának elhalasztását javasolja. (Dr. Antall József miniszterelnök kér szót.) Sajnos, nem adhatom meg miniszterelnök úrnak a szót. Kérem szépen, annyira egyértelmű e téren a Házszabály: ügyrendi javaslatban nem nyithatok vitát. (Taps a bal oldalon.) Abban az esetben tehetek, ha egy újabb ügyrendi javaslat van, de az alapjavaslat, a tárgysorozat írásban azt tartalmazza, hogy foglaljuk tárgysorozatunkba ezt a vitát.
Balás István ellenjavaslattal élt. Most a halasztási ügyrendi javaslat kérdésében teszem fel szavazásra a kérdést. (Dr. Kónya Imre jelentkezik.) Tisztelt Országgyűlés! Tehát … Kónya Imre ügyrendi kérdésben kíván szólni? (Zaj. - Közbeszólások: Szavazás van! - Az elnök csenget.)
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Kónya Imre (MDF)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir