FUTAKI GÉZA, DR. előterjesztő:

Full text search

FUTAKI GÉZA, DR. előterjesztő:
FUTAKI GÉZA, DR. előterjesztő: Elnök Úr, mint az előterjesztők egyike, azt szeretném közölni, hogy végleges összefoglalónkat a szavazás előtt szeretnénk megtenni - most csak egy-két mondatban szeretnék reagálni az eddig elhangzottakra, Szabó képviselő úr és Balás képviselő úr hozzászólására, miszerint a mezőgazdasági bizottság beszámolója szerint a Bakó-féle javaslatot teljes mértékben támogatni tudják. A tévedések elkerülése végett szeretném közölni: ez azt jelenti, hogy maradjon el a törvényjavaslat lényege. A két apró, támogatott pont az, hogy a "települési önkormányzat" helyett "helyi önkormányzat és az általa fenntartott intézmények" kifejezés kerüljön be - ami szerintünk nem lényeges változás; a másik elfogadott pedig a kihirdetés napjával kapcsolatos, ami ebből a szempontból megint csak nem lényeges módosítás.
Tehát a mezőgazdasági bizottság, sajnálatos módon - a Kisgazdapárt jelen lévő képviselőinek egyetértésével - végül is az egész javaslatot elutasította.
A másik probléma a Balás képviselő úr által fölvetett módosító indítvány, amit Szigethy István adott be: véleményünk szerint egyértelmű, és az adókedvezmény mértékének meghatározásánál az aranykorona és az adómérték összefüggését precízen határozza meg. Szeretném, hogyha a matekórát most elkerülnénk, de a lényeg az, hogy ez megfelelő megoldást ad arra, hogy a 18 aranykorona alatti területek általunk javasolt adómentességét megfelelően kezelni tudja.
Én ennek tulajdonítom azt, hogy a költségvetési bizottság ezt a javaslatot támogatta.
Mondom - mint említettem -, hogy az egyéb kérdésekben a szavazás előtt szeretnénk összefoglalni a véleményünket. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir