KATONA KÁLMÁN (MDF)

Full text search

KATONA KÁLMÁN (MDF)
KATONA KÁLMÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előbb egy pillanatra megbotlott a nyelvem: beszédem elején egy saját gondolatomat mondtam el, és akkor ugrott be, hogy ezt bizottsági előterjesztőként nem szabad.
Most mondanám tehát el azt akkor, hogy ennek a törvénytervezetnek a jelentősége sokkal nagyobb, mint a terjedelme, miután megvalósítja azt a lehetőséget, hogy a kisvállalkozó és a középvállalkozó olyan garanciák mellett juthasson kedvező hitelekhez, amelyek, úgy tűnik, már sokkal teljesíthetőbbek lesznek, mint a korábbi időkben.
Ez a törvénytervezet a már működő Hitelgarancia Rt.-nak nyújt egy olyan viszontgarancia-lehetőséget a kisvállalkozói garanciaalapon keresztül, amely nagymértékben elő fogja segíteni a bankok hitelnyújtási kedvét, hitelnyújtási hajlandóságát, ugyanakkor egy olyan egyszerű ügyrendet iktat be, amely egyaránt kedvező a vidéki és a budapesti hitelfelvevőknek, miután a hitelkérvény és a garancia egy ügymenetben, a bankokon keresztül intéződik a kisvállalkozói garanciaalap felé, tehát nem kell külön a hitelkérőnek az ügyeit bonyolítania.
Ez a törvény tehát eljárási szabályában és az általa nyújtott biztonságos hitelfelvételi lehetőségen keresztül ténylegesen egy olyan nagy lépés, mint ahogy előző beszédem elején mondtam - tehát nem ismétlem meg, csak annyit: kérem, hogy ezt a törvénytervezetet támogassák. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir