MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)
MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ) Elnök Úr, köszönöm a szót. Csak nagyon röviden szeretnék néhány szót szólni. Mint emlékszünk rá, Tellér képviselőtársam által benyújtott országgyűlési határozati javaslat eredménye ez a mostani előterjesztés. Ez a javaslat még arról szólt, hogy a tavalyi év végén nézzük át foglalkoztatáspolitikai oldalról az egész költségvetést és az egész gazdaságpolitikát, és így próbáljunk beilleszteni foglalkoztatáspolitikai szempontokat a költségvetésbe és a gazdaságpolitikába.
Nos, tudjuk mindannyian, hogy ez nem sikeredett. Nem sikerült tavaly év végén ezt megtennünk, ezért szerintem létfontosságú, hogy a jövő évi költségvetés előkészületeibe ezen foglalkoztatáspolitikai koncepció megállapításai és eszközrendszerei megfelelően be tudjanak épülni.
Azért is mondom ezt, mert a különböző nyilatkozatokban Szabó Iván pénzügyminiszter úr megelőlegezte nekünk azt, hogy már júniusra várható a jövő évi költségvetés beterjesztése.
Éppen ezért nagyon szeretném kérni a Kormányt és személyesen őt is, hogy a formálódó foglalkoztatáspolitikai koncepció megfelelő elemeit a költségvetésbe már a szakmai előkészítő munka során építse be.
Én tudom, hogy a Kormány jelen esetben nem hibás a határidő elmulasztásáért, ugyanakkor remélem, hogy ennek a következménye szakmailag még nagyobb konszenzussal és még alaposabb színvonallal előterjesztett foglalkoztatáspolitikai koncepció lesz. Ennek reményében várom a tartalmi előterjesztést is. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir