TÖRÖK FERENC, DR. a Szabad Demokraták Szövetsége vezérszónoka:

Full text search

TÖRÖK FERENC, DR. a Szabad Demokraták Szövetsége vezérszónoka:
TÖRÖK FERENC, DR. a Szabad Demokraták Szövetsége vezérszónoka: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Nagy örömmel hallottam azt, hogy a Fórum teljes erőbedobással fog dolgozni a lakástörvénnyel összefüggő alkotmányos problémák kiküszöbölésén. Sajnos nem először fordult elő itt a Házban, hogy a koalíciós többség segédletével a Kormány alkotmányellenes rendelkezéseket erőltetett át a jogalkotáson. (Közbeszólás az MDF soraiból: A világ valamennyi parlamentjében így van.) Kizárólag politikai céljai érdekében. Ez történt a kárpótlásnál, és most a lakástörvénynél is.
Igazán sajnálhatják a képviselőtársaim – főleg azon az oldalon (A kormánypártok felé mutat.) –, mint már annyiszor, hogy nem törődtek a szabad demokraták által e tárgyban kifejezésre juttatott jogi aggályokkal, mert most nem lenne ez a helyzet.
(17.30)
Ami pedig azt illeti, hogy elhalasztjuk bizonyos rendelkezések hatálybalépését, nagyon szeretném halkan megjegyezni azt, hogy az Alkotmánybíróság – mint ahogy azt az államtitkár úr is mondta – már döntött, és megsemmisítette ezeket a rendelkezéseket. Két-három nap múlva ez megjelenik a Magyar Közlönyben, a közzététellel. Ezek nem létező rendelkezések lesznek, nincs mód a hatálybalépésüket elhalasztani három hónappal, mert nem létező rendelkezések. Akárhogy is vesszük, jogilag – ha egyszer az Alkotmánybíróság megsemmisítette a közzététel napjával, akkor nincs miről beszélni. Ettől lehet még szavazni, el lehet halasztani, lehet öntudatosan azt mondani, hogy majd három hónapra a hatálybalépését elhalasztatjuk – de ettől függetlenül… Lehet, hogy átcsúszik a Magyar Közlöny megjelenése januárra, akkor lehet arról beszélni az eredeti javaslathoz képest, hogy egy hónapra halasszuk el mondjuk a hatálybalépését – de teljesen mindegy.
Én úgy gondolom, van egy helyzet, és ezt tudomásul kell venni. Köszönöm szépen. (Dr. Salamon László szólásra jelentkezik.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir