SZABAD GYÖRGY (MDF)

Full text search

SZABAD GYÖRGY (MDF)
SZABAD GYÖRGY (MDF) Tisztelt Ház! Igyekszem maximális nyugalmat parancsolni magamra, és nagyon röviden szólni. Főtitkár úr összefoglalta a tényeket, de legyen szabad hozzátenni annyit, hogy Parlamentünk működése idején is kivételes az, ami ma történt. Reggel korán a rádió már panaszos közlést továbbított, ugyanez jelent meg a lapokban, annak ellenére, hogy a Nagy Sándor, illetve Sándor László által írt levelek közül az első ma 8 óra 30 perckor, a második 9 óra 15 perckor érkezett az Országházba. A második azt kifogásolja, hogy az elsőre nem reagáltam. (Derültség a jobb oldalon.)
Vonzó beállítás, amelynek nem első változatával találkozom az elnöki tisztem betöltése óta. Ugyanez a főtitkári közlés az önök számára tényszerűen felsorolja, hogy október 4-e és december 21-e között hány alkalommal kaptak lehetőséget a biztosítási önkormányzatok képviselői, hogy a törvényhozói döntés előkészítése során helyesen, az általunk megállapított szabályoknak megfelelően hallathassák véleményüket, éljenek azzal a mi Parlamentünk által biztosított jogokkal, hogy hatást gyakoroljanak a képviselőkre és a megszülető törvényre.
Mindezek után természetesen megdöbbentő, hogy mindezt a kezében tartó képviselőink közül is akadt olyan, aki ezzel ellentétes sajtóközleményeket a hivatalos közlés fölé emelt, amit a Parlament maga nyújt. (Közbeszólások a jobb oldalról: Így van!)
De ennél megdöbbentőbb még az, amire Kis Gyula itt tapintatosan utalt, hogy tulajdonképpen egy olyan kísérlettel találkozunk, miszerint ne csak a törvények előkészítésében, hanem a törvények meghozatalakor, a határozathozatalra is közvetlen befolyással legyen nem parlamentáris tényező. Nem akarom ezt minősíteni… (Zaj. – Közbeszólások középről: Mi sem!) … de nagyon világosan ismerjük a történelemből és néhányan személyes tapasztalatainkból, hogy milyen következményekkel jár, ha mozgalmak és a hazafias front normáihoz szokott politikai és társadalmi erők a parlamenti döntést nem az előkészítés, hanem a döntéshozatal fázisában akarják befolyásolni. (Közbeszólások jobb oldalról: Így van! – Taps a jobb oldalon.) Nem hiszem, hogy a magyar Parlament és a magyar Parlamentben érvényesülni akaró demokratikus erők, tartozzanak bármelyik párthoz, ehhez valaha is még egyszer ostobaságból, gyávaságból vagy félrevezetettségből segédkezet fognak nyújtani. Köszönöm. (Nagy taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir