SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter:
SZABÓ IVÁN, DR. pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! Nem sok megválaszolni való maradt a vita után. Egy dologra kénytelen vagyok én is visszatérni, amire egyébként már a vitában is részben Kis Gyula bizottsági elnök úr, részben pedig Balogh képviselő úr reflektált, mégpedig arra a hozzászólásra, amelyben Eke Károly Botos Józsefre és Botos Katalinra tett meglehetősen dehonesztáló megjegyzéseket. Úgy hiszem, hogy egy egyéni választókerületes konkurenciaharc nem a társadalombiztosítási törvény módosításához tartozik, és ezt nem a Parlamentben kell felhánytorgatni. (Taps az MDF padsoraiban.)
Ugyanakkor a pontosítás kedvéért szeretném mondani, hogy Botos Józsefet nem elbocsátották állásából. Botos József a társadalombiztosítási főigazgatóságnak volt a szervezője, s az önkormányzati választások és a két főigazgatóság szétosztása után, a két biztosítóvá történő felbomlás után a megszűnt intézménnyel a funkciója is megszűnt.
A másik kérdés, hogy Botos Katalin, a felesége, a bankfelügyelet elnöke. Azt hiszem, a magyar társadalomban nem lehet kifogás tárgyává tenni, ha valakinek a felesége is közalkalmazotti vagy köztisztviselői pályán fut. Úgy hiszem, a magyar törvények kellően körülírják az összeférhetetlenségi szabályokat. Ha ezeken túlmenően valaki funkciót vállal, nem hiszem, hogy a feleség és a férj kizárható lenne a magyar közéletből olyan funkciókra, ahol a törvény ezt nem tiltja. (Taps az MDF padsoraiban.)
Amire még reagálni szeretnék és nagyon nyomatékosan, a szavazásnál hívnám fel a tisztelt képviselő urak figyelmét, nehogy a címazonosságból félreértések adódjanak. Van ugyanis egy 15 835-ös sorszámmal szereplő hasonló tárgyú törvény-előterjesztés is a Kormány részéről, de amint tegnap is elmondtam már a bevezető expozéban: amennyiben a tisztelt Ház a Kulin Sándor-féle módosító indítványt – amelyre igent fogok mondani – elfogadja, abban az esetben ez az előterjesztés okafogyottá vált. Előre bejelentem, hogy a módosító indítvány elfogadása esetén ezt a törvényt, önálló törvény-előterjesztést, a Kormány nevében visszavonom. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir