SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)

Full text search

SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP) Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívántam most, a szavazás előtt részletekbe menni, különösen nem kívántam történelem órát tartani a Parlamentnek, illetve a Kormány egyes tagjainak. Most mégis meg kell tennem, ugyanis Szabó Iván miniszter úr olyat mondott, amiből nyilvánvalóan az következik, hogy, sajnos – elég sok emberhez hasonlóan –, nincsen tisztában a nyugati hadifogság sajátosságaival. Ugyanis… (Zaj. – Dr. Szabó Iván: Én már éltem akkor, te még nem!) Annak ellenére, hogy ön már élt akkor.
Ugyanis a francia hadifogság semmiben sem különbözött a szovjet hadifogságtól. Ha egyben különbözött, az az, hogy Magyarország Franciaországgal nem volt hadviselő fél, francia katonák soha nem ejtettek egyetlenegy magyar hadifoglyot sem, a szövetségesek 50000 magyar katonát megfosztottak a hadifogoly státusától, és rabszolgamunkára adták ki Franciaországnak. Ha ezek a szerencsétlen rabszolgamunkások nem érdemelnek kárpótlást a magyar Parlamenttől, akkor megkérdezem Szabó Iván miniszter urat, ki érdemel.
Én egy éven keresztül, folyamatosan azt hallottam önöktől, hogy nincs rá pénz. Éppen ezért annak megfelelően nyújtottuk be a kárpótlást, hogy a költségvetést egyetlenegy fillérrel se terhelje; tehát a módosító javaslatainkat kárpótlási jegyre dolgoztuk ki, ami viszont az állami tulajdont és nem az állami költségvetést terheli. (Zaj. – Horváth Vilmos: Csurka megkapta!)
Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy két héttel ezelőtt, a kampány kezdetekor a Kormány készpénzes kárpótlást terjesztett be, ezt szavaztuk meg tegnap. De hadd jegyezzem meg, tekintettel arra, hogy ez közvetlen módon se a mostani, se a jövőbeni költségvetést nem terheli, a két törvény egymás mellett is megél. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Horváth Vilmos: A Csurka 29 milliójából? – Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir