KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt év június 1-jén feltett kérdésemre, melyben az 1990. évi IX. törvény alapján kivett földek problémáját feszegettem, Szabó János földművelésügyi miniszter úr egyebek közt szó szerint a következőket válaszolta. Idézem:
"A 93. január 23. napját megelőzően szabályos közgyűlési határozattal lezárt földkiadási ügyek nem tartoznak a 93. évi II. törvény hatálya alá. Ezért egyetlen földtulajdonos sem kényszeríthető arra, hogy a részére már törvényesen kiadott föld újbóli kiadását kérje." Eddig az idézet.
Mégis az a szomorú valóság, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a földhivatalok megtagadják a szóban lévő földek átírását, s ebben mint belső utasításra hivatkoznak egy 1993. április 6-án 3356/1993. szám alatt kelt, dr. Medgyasszay államtitkár által aláírt iratra, melyet állítólag – ezt biztosan nem tudom – Miskolcon vagy Tapolcán osztogattak egy gyűlésen a földhivatalok alkalmazottainak. Másolatát mellékeltem.
Szerény megítélésem szerint a szóban lévő irat nem kvadrál azzal az állásponttal, melyet miniszter úr fejtett ki a kérdésemre adott válaszában. Kérem államtitkár urat, szíveskedjék magyarázatot adni, hogyan lehetséges ez, főleg pedig intézkedni, hogy a földhivatalok folytassák az 1990. évi IX. törvény alapján kivett földek tulajdonba adását.
(14.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir