MEDGYASSZAY LÁSZLÓ, DR. földművelésügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

MEDGYASSZAY LÁSZLÓ, DR. földművelésügyi minisztériumi államtitkár:
MEDGYASSZAY LÁSZLÓ, DR. földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Képviselő úrnak e tárgyban korábban felvetett kérdésére miniszter úr egy válaszában kifejtette, hogy az 1990. február 14. napját követően, ha a részarány-tulajdonos földjének kimérését kérte, a szövetkezetnek a kérést teljesítenie kellett.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha az 1993. évi II. törvény hatálybalépését megelőzően a részarány-tulajdonos szabályszerű közgyűlési határozattal rendelkezett és az ennek alapján megkötött megállapodást a földhivatalhoz benyújtotta, akkor ezt nem lehet folyamatban lévő ügynek tekinteni.
Képviselő úr hivatkozott egy általam aláírt belső utasításra. Ezen állításának valóban van valóságtartalma, csak nem belső utasításról van szó, hanem a Kisgazdapárt csabrendeki szervezete elnökének egy egyedi esetben való kérésére válaszoltam, amely válaszban szó szerint ez áll, hadd idézzem a levélből: "A Földművelésügyi Minisztérium álláspontja szerint a földhivatalhoz benyújtott kérelemmel, a kimérésről készült vázrajzzal és más okirattal kezdeményezett ügyeket már nem lehet folyamatban levőnek tekinteni."
Úgy gondolom, ez a levél, amely nem egy intézkedés, hanem egy válasz egy egyedi esetre, és nagyon meglepő, hogy így terjesztették, ön által ugyan ismeretlen helyen, mert vagy Tapolcán, vagy Miskolcon. Ha csabrendeki volt a kisgazdapárti elnök, valószínűleg Tapolcán lehetett ez, gondolom. De ez semmit nem befolyásol a lényegen.
Ez a levélben foglalt válasz nem ellentétes a korábban kifejtett miniszteri állásponttal, hiszen a földkimérés és a vázrajz csak akkor készíthető el, ha közlési határozat történt. A miniszter úr a közlési határozatot említette, én egy későbbi folyamatot írtam meg. Tehát a két vélemény között semmiféle ellentét vagy különbség nincs.
Ennek ellenére és emellett a miniszter úr a képviselő úr beadványa után felhívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Földhivatal vezetőjét jelentéstételre. Jelentésében a földhivatal vezetője kifejtette, hogy a földhivatal dolgozói a jogszabálynak megfelelően jártak el. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyedi esetben, a sok ügy kapcsán nem lehet, hogy az ügy előadója egy-egy ügyben téved, esetleg nem megfelelően jár el.
Ezért kérem képviselő urat, hogy továbbra is figyelje ezeket a folyamatokat, és amennyiben konkrét ügyről van szó – nem általánosításról –, szíveskedjék majd jelezni akár miniszter úrnak, akár nekem, hogy megfelelő módon eljárhassunk. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir