KÓNYA IMRE, DR. belügyminiszter:

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. belügyminiszter:
KÓNYA IMRE, DR. belügyminiszter: Tisztelt Képviselőnő! Tisztelt Ház! Elnök Úr! Engedje meg, hogy nagyon röviden reflektáljak a képviselőnő által elmondottakra, ami bizonyára nem kampánycéllal született… (Derültség a jobb oldalon.) …bár valószínűleg kampánykövetkezményekkel is jár, tehát úgy sikeredett, hogy egészen biztosan sokan azt fogják mondani, hogy kampánycéllal született ez a felszólalás. Én nem mondom azt.
Nem mondom azt, mert örülök minden olyan felszólalásnak, minden olyan megnyilvánulásnak, amely erre a rendkívül fontos problémára és a megoldására hívja fel a figyelmet. A közbiztonság javítása azt hiszem, az egyik legfontosabb feladat, ami előttünk áll, és ha ebben segítenek a Parlament különböző oldaláról jövő felszólalások, annak én csak örülni tudok.
Annál is inkább, mert a képviselőnő konkrét javaslataiban olyanok is kibontakoztak, amelyek némileg mások, más hozzáállást jeleznek, mint amit eddig az ellenzéknek erről az oldaláról hallottunk. Úgy látszik, hogy nem féltik többé a rendőrség túlhatalmától a demokráciát, igénylik a rendőrség további erősítését, igénylik a határ őrizete és megvédése érdekében tett intézkedéseket.
(15.20)
Emlékezzünk arra, hogy az akciószázadok felállítása ellen milyen hozzászólások hangzottak el, hogy milyen aggodalmak fogalmazódtak meg a másik oldalon.
Örömmel tapasztalom, hogy úgy látszik, hogy megváltozott ebben a vonatkozásban a helyzet, és megnyugtatásképpen hadd mondjam, hogy az eddig fölállított 19 határőr-akciószázad mellé további öt akciószázadot kívánunk fölállítani, ezzel is az ország biztonságát és a déli határrészeken lakók közbiztonságának javítását kívánjuk elősegíteni.
Remélem, hogy ez megnyugtatólag hat képviselőnőre is. S annyit mondanék még, hogyha legközelebb Szegedre megyek, akkor nem fogom elmulasztani, hogy előzetesen értesítsem. Én örültem volna, hogyha nemcsak a fölszálló helikopter után tud nézni, hanem tudok vele találkozni, és jelzem, hogy szerdán ismét Szegedre fogok látogatni, és örömmel venném, ha a képviselőnő részt venne a rendőrséggel kapcsolatos programon. Köszönöm szépen.Taps a jobb oldalon.)
 

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir