KATONA KÁLMÁN (FIDESZ)

Full text search

KATONA KÁLMÁN (FIDESZ)
KATONA KÁLMÁN (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy egyszerű kis történetet szeretnék megosztani önökkel. Néhány héttel, pontosabban egy hónappal ezelőtt a Magyar Minőség Társaság konferenciát rendezett a termékfelelősség témakörében, pontosabban az 1993. évi X. törvényről.
Ezen a konferencián dr. Lotz Károly országgyűlési képviselő és én, Katona Kálmán, szintén országgyűlési képviselő, előadást tartottunk, mint akik ennek a törvénynek a gazdái voltunk a Parlamentben. A konferencián sokan voltak, a Magyar Televízió is ott volt, és a 24 óra című műsora interjút is készített velünk. A műsor dobozba került, és várta az alkalmas időpontot, amikor műsorra tűzik. Ekkor történt az, amit az önök tudomására szeretnék hozni.
Felhívott a műsor szerkesztője, és a következőket mondotta – nem szó szerint fogom idézni –: dr. Nahlik Gábor teljes elnöki jogkörrel felruházott alelnök utasítása értelmében nem írhatják a nevem, a nevünk alá azt, hogy országgyűlési képviselő. Az adás pénteken lement: egy közgazdász és egy mérnök nyilatkozott.
Nem kívánom idézni barátaim és választóim ironikus megjegyzéseit a Magyar Televízióval kapcsolatban, de kitalálhatják. Uraim, ez szégyenletes, személyiségi jogaim durva megsértése. Nem arról van szó, hogy a pártállást nem tüntették fel, hanem a foglalkozásomat.
Nem tudom, mit szólnának a képviselő vagy a miniszter urak, ha mindenkinek a választások előtti foglalkozását írnák a neve alá, mondjuk azt, hogy X. Y. tanár, könyvelő vagy netalántán kéményseprő. Uraim, mi most képviselők vagyunk. Képviselőként szerveztünk szakértői csoportot, akik a törvényjavaslatot előkészítettük. Képviselőként konzultáltunk a szakmai szervezetekkel és természetesen a Kormánnyal is, és ezt az interjút is képviselőként adtuk.
Tisztelt kormánypárti barátaim! Nem tesz ez jót nektek sem. A néző látja, érti, hogy félre akarjátok vezetni. Ezt ti sem így akartátok, vagy legalábbis kevesen közületek, de azok is erősen titkolták.
Senki ne szabadkozzon, senki ne mondja, hogy a TV független, különösen ne azt, hogy a Kormánytól független. Mindnyájan tudjuk, hogy nem így van. Minden évben ilyenkor, március elején, pontosabban március 15-én elő szoktam venni az 1848-as 12 pontot, és megnézem, hány beteljesületlen pont van az akkori követeléseinkből. Félve mondom ki, lehet, hogy idén eggyel több lesz, mint tavaly volt? (Dénes János: Pfuj!)
Kérlek benneteket, állítsátok meg dr. Nahlik Gábor teljes elnöki jogkörrel felruházott alelnököt. Vegyétek már észre: ellenetek is dolgozik. Köszönöm figyelmüket! (Dénes János: Pfuj! – Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir