KATONA KÁLMÁN (FIDESZ)

Full text search

KATONA KÁLMÁN (FIDESZ)
KATONA KÁLMÁN (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rövid időre kérem türelmüket, hogy ebben a nagy szavazási hajszában megzavarom önöket, de beadtunk egy módosító indítványt, amely arról szól, hogy ezt a lehetőséget, amely megnyitná az alapok közötti pénzmozgást, ne 1994. december 31-ig, hanem csak március 31-ig tegyük lehetővé.
Miért tettük ezt? Ha megnézik az előterjesztést, akkor abból egyértelműen kiderül, hogy a törvénymódosítási javaslat nem arról szól, amiről az indokolás.
Az indokolás részletesen felsorolja, hogy milyen pénzt hova kíván az alap, illetve a Kormány átcsoportosítani, ugyanakkor a törvényjavaslat biankó meghatalmazást ad, mégpedig fél évre – és nemcsak magának a Kormánynak, hanem a következő kormánynak is.
Nem tudom, képviselőtársaim figyeltek-e arra, hogy december 31-ig valószínűleg és remélhetőleg már nem ez a Kormány lesz… (Felzúdulás a jobb oldalon.) …tehát nem tudom, hogy ezt a bizalmat célszerű-e ilyen módon megadni.
A másik, amiért ezt a módosító indítványt beadtuk, hogy a Parlament ellenőrzése egy ilyen átcsoportosításnál nem nélkülözhető, miután a megbízás, illetve a módosító indítvány nem mondja meg, hogy melyik pénzt hova teszem, tehát bármi történhet az elkövetkezendő hetekben, és ilyen kampányidőben ez, sajnos, elő is fordulhat.
Ezért kérem a tisztelt Házat, hogy támogassák a 15713-as módosító indítványunkat.
Még egy tényre szeretném felhívni a figyelmet, mégpedig arra, hogy amelyik alaptól el akarunk venni, a távközlési alap, s ennek nincs meg a törvénye. Tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy nem létezik, miután nincs meg az a szabályozás, amellyel ezt kezelni kellene; ugyanakkor, ha a távközlési törvényt veszem alapul, akkor mi ott egyhangúlag – mondhatnám 100%-ban, talán egy-két szavazat híján – megszavaztuk azt, hogy a távközlési alappal kapcsolatos döntéseknél a távközlési érdekegyeztető fórum véleményét ki kell kérni.
Ezt a véleményt sem láttuk, s miután tudom, hogy ilyen nem létezik, nyugodtan állíthatom, hogy ki sem kérték.
Azt szeretném tehát kérni a tisztelt Háztól, hogy ha már elfogadja a törvénymódosítást – amellyel nem értünk egyet –, akkor legalább azt fontolja meg, hogy a következő kormánynak ne adjunk biankó megbízást, illetve lehetőséget. Köszönöm figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir