SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ) Képviselői minőségemben, nem bizottsági elnöki minőségemben szeretnék szólni.
Fekete Gyula úr az előbb azt állította, hogy mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők támogatják azt a törvényjavaslatot, amelyikhez ő benyújtott egy módosító javaslatot, és ebből az következik, hogy az ellenzéki képviselők is a vállalkozó állam irányába szeretnének ellépni.
Fekete Gyula úr még a Lupis-botrány ügyét is felelevenítette. Ha én nem tévedek, akkor éppen annak érdekében, hogy ne a vállalkozó állam irányába haladjunk. Én voltam az, aki benyújtottam olyan törvényjavaslatot, amelyet a Ház azóta el is fogadott, és amely miatt ahhoz hasonló ügy többé nem fordulhat elő.
Ami pedig az adott törvényjavaslatot illeti: Fekete Gyula javaslata annyiból áll, hogy ne kamat ellenében, hanem kamat nélkül nyújtsanak az elkülönített állami pénzalapok egymásnak kölcsönöket. Ez egy kis kozmetikai javaslat a törvényjavaslathoz képest, ettől még – ha nem is kamat ellenében, de esetleg valami egyéb ellenszolgáltatás ellenében – lenne üzletelés az elkülönített állami pénzalapok között.
Mi nem azért nem támogatjuk Fekete Gyula úr módosító javaslatát, mert egyetértünk a Kormány javaslatával, amely ezeket az üzleti típusú kapcsolatokat teremti meg különböző pénzalapok és minisztériumok között, hanem éppen ellenkezőleg: azért nem támogatjuk Fekete úr módosító javaslatát, azért nem szavaztuk meg, mert nem tartjuk eléggé határozottan szemben állónak a törvényjavaslattal.
A törvényjavaslatot teljes egészében, alapjában véve ellenezzük. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)
(17.00)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir