BALOGH GÁBOR (független)

Full text search

BALOGH GÁBOR (független)
BALOGH GÁBOR (független) Tisztelt Miniszter Úr! Tudom, az igazságérzet szubjektív, eléggé képlékeny, sokféleképpen értelmezhető fogalom. De a társadalmi igazságosság alapján a politikának tudni kell kezelni.
Ezért a fő kérdés személyesnek tűnhet, az alcím azonban objektívebb. Az évek tapasztalatait felhasználva, tervezi-e a Kormány a végkielégítés intézményének igazságosabb szabályozását a Munka Törvénykönyvében?
Indokaim a következők: az átalakulás időszakában számos, rosszul gazdálkodó szervezet megy tönkre. A társadalom igazságérzetét méltán sérti, amikor a menedzserek vagy magasabb beosztású funkcionáriusok több millió forint végkielégítést kapnak. A választópolgárokat érdekelné, hogy örökségként a következő kormányra hagyja-e a végkielégítés intézményének felülvizsgálatát, vagy a még hátralévő két hónapban néhány fontos lépést kíván tenni az igazságtalan és joggal felháborító állapotok megszüntetésére?
A beadott kérdésemet még kiegészíteném azzal, amivel a szakszervezetek is foglalkoznak mostanában, hogy a végkielégítés intézményét valamilyen formában felül kellene vizsgálni. Érvényesíteni kellene a munkaerő-piaci szolidaritást, illetve azt az elvet, hogy a vállalkozás értékét nem csupán az anyagi tőke, hanem a munkavállaló képzettsége, technológiai színvonala is növeli, és ezt valamilyen formában meg kellene jeleníteni. Kérem a miniszter úr válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir